Capestone en KPN IoT bieden wereldwijde 4G/5G-connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

Hoe zorgt u ervoor dat uw connected apparaten altijd en overal een betrouwbare, veilige verbinding hebben? Capestone en KPN IoT sloten voor Videojet 50.000 industriële printers wereldwijd aan op het internet. De printers zijn nu op afstand te monitoren en te beheren. De industriële printers van Videojet worden onder meer gebruikt in de farmaceutische en de voedselindustrie. Ze zijn een integraal onderdeel van een productielijn. Een netwerkstoring kan de continuïteit in gevaar brengen. Videojet wilde daarom niet afhankelijk zijn van lokale verbindingen die door de klant worden beheerd. Met lokale IoT-netwerken in eigen beheer, behoudt Videojet de controle over de volledige keten. 

Business challenge

Videojet is wereldwijd marktleider in het leveren van codeer- en markeeroplossingen. Met wereldwijd meer dan 325.000 geïnstalleerde codeersystemen om 2D-codes, barcodes, logo’s, THT-data, productiecodes, ingrediënten, teksten en variabele data te printen, is Videojet Technologies één van de meest succesvolle leveranciers van markeer- en codeeroplossingen. Het bedrijf heeft een groot scala aan printers in het veld staan bij hun klanten. Het voornaamste probleem van Videojet was dat er geen data afgelezen kon worden vanuit de printers. Hierdoor was het niet mogelijk om apparaten en het netwerk centraal te monitoren en te managen. Een uitdaging als er op 3000 verschillende locaties printers aanwezig zijn. Videojet heeft gekozen voor een wereldwijde uitrol van KPN IoT data connectiviteit met Cradlepoint IoT routers geleverd door Capestone om alle printers draadloos aan te sluiten op het internet.

Videojet maakt gebruik van aanvullende services waaronder de custom configiratie van de routers en simkaarten voor het in gebruik nemen, wereldwijde distributie en een uitgebreid pallet van trainingen aangeboden door Capestone. Een aanvullende SLA servicedienst zorgt ervoor dat er 24/7 uptime gegarandeerd van de apparaten online.

 

videojet

Solution: Plug & Play oplossing

Capestone, Cradlepoint en KPN IoT hebben de handen ineen geslagen om een totaaloplossing te ontwikkelen afgestemd op een industriële omgeving.  De apparaten van Videojet zijn “slim” gemaakt door internettoegang te bieden via mobiel breedband. De data uit de printers wordt doorgestuurd en ontvangen in de Videojet cloud omgeving. Door 4G-routers aan te bieden in combinatie met een KPN IoT-simkaart en een centraal dashboard wordt het mogelijk om alle printers mobiel en op afstand te monitoren en beheren. Ook remote inloggen op apparaten is mogelijk. Dit betekent dat er fysiek niemand meer een controle hoeft uit te oefenen of de cartridges nog vol zijn. Wat uiteraard een kostenbesparing en efficiëntieslag biedt. De kwaliteit van het netwerk en het doorgeven van updates kan ook op afstand verzorgd worden. Op iedere gateway worden meerdere printers aangesloten zodat er ook een reductie plaatsvindt van het aantal apparaten in het veld.

videojet

Bedrijfskritische apparatuur voor Di Martino’s productieproces

De beroemde pastamaker Di Martino gebruikt de industriële markeer- en codeeroplossingen van Videojet Technologies. Geen enkele pasta verlaat de fabriek zonder. De apparatuur moet 5 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar zijn. Een downtime heeft direct gevolgen voor het logistieke proces; zonder markeringen kan de pasta de fabriek niet verlaten. Producten die niet goed zijn gecodeerd, gemarkeerd of bedrukt worden afgekeurd of moeten opnieuw worden bedrukt wat weer voor vertraging in de levering zorgt.

Bekijk hieronder de video van KPN IoT hoe Videojet met onze gezamenlijk geboden oplossing bijdraagt aan het verbeteren van de uptime van Di Martino.

 

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Capestone voor uw bedrijf kan betekenen? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838. Wilt u meer informatie over Videojet? U kunt meer lezen op de volgende website: www.videojet.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief