Optimaal rendement door 4G Wireless Wan oplossing

Everday is een spin-off van KiesZon, een belangrijke vormgever van de solar revolutie in Nederland sinds 2009. Everday organiseert binnen een operational lease, dak verhuur of koopconstructie de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van grootschalige zonnestroomprojecten op daken of in veldopstelling. Voor het opsporen en verhelpen van storingen uit de zonnestroomprojecten ging Everday op zoek naar een 4G totaaloplossing. Capestone heeft Everday de juiste mobiele internetoplossing geboden. Hierdoor realiseert Everday een uptime van meer dan 99,5% voor al hun zonnestroomsystemen die zij in beheer hebben en wordt een optimaal rendement behaald.

Frederik van Asbeck, Manager Operations & Maintenance
‘’Capestone is de partij die Everday adviseert op het gebied van mobiele datacommunicatie. De lijnen zijn kort en bij problemen wordt er gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Snel, daadkrachtig en informeel.’’
Frederik van Asbeck, Manager Operations & Maintenance

Bedrijven kiezen voor zonnepanelen

Voor veruit de meeste bedrijven is duurzaamheid een belangrijke factor. Toch is soms zelf investeren in een duurzame energievoorziening, zoals zonnepanelen, niet de eerste keus. De relatief hoge investering vormt dan een drempel. Reden genoeg voor Everday om opdrachtgevers, als het gaat om een zonnestroomvoorziening, compleet te ontzorgen. Sinds de oprichting in 2009 ontwikkelde Everday zich als eerste in Nederland tot een volledig verticaal geïntegreerd zonnestroombedrijf. Everday onderscheidt zich door alle kennis en kunde van de gehele levenscyclus van een zonnestroominstallatie in-house te hebben. Zo blijft alles bij Everday volledig in eigen beheer.

De zonnestroomprojecten variëren qua grootte van 160 tot 160.000 panelen. Eén van deze projecten bevindt zich op een distributiecentrum in Oss, waar Everday een zonnedak met 7.508 zonnepanelen heeft gerealiseerd. Om de zonnepanelen uit te lezen en de data te verzenden naar het Monitoring en Reporting Platform van Everday, is een betrouwbare, veilige en snelle dataverbinding essentieel.

Een groot probleem bij de connectiviteit van Everday waren namelijk datastoringen. ‘’Veruit de meeste service calls gingen hierover. Daarom zijn we voor het project in Oss op zoek gegaan naar een partij die betrouwbaarheid van de datacommunicatie kon garanderen’’ aldus Frederik van Asbeck, Manager Operations & Maintenance. Andere vereisten voor een partnership waren: het leveren van kwalitatieve hardware, in combinatie met snelle en hoogstaande service.

zonnepanelen Kieszon

Solution

Deze vereisten vond Everday bij Capestone. Capestone bood een volledige mobiele internetoplossing door de combinatie te leveren van een Teltonika RUT955 router samen met IoT connectiviteit op eSIM technologie. De RUT955 is door zijn I/O poorten, RS232 en RS485 bij uitstek geschikt voor M2M toepassingen zoals bij zonnepanelen. Middels de Teltonika RUT955 kan de communicatiekast van de gehele installatie de gegevens van elk van de transformers doorgeven aan de centrale van Everday. Op die manier kunnen gegevens op afstand afgelezen worden, kan de apparatuur op afstand aangestuurd worden, en kan Everday doen aan predicitive maintenance: onderhoud aan de hand van de gegevens van de opstelling. De samenwerking is de start geweest van veel volgende projecten tussen Capestone en Everday.

KiesZon zonnepanelen iot

Prestaties verbeteren door middel van data

Een goed werkende mobiele-internet oplossing stelt Everday in staat haar data uit de zonnestroomprojecten uit te lezen. Deze data wordt via een push geüpload naar een server. Hier wordt de data door middel van een Monitoring en Reporting platform uitgelezen en gevisualiseerd. Met behulp van de visualisaties kan Everday de prestaties van het zonnestroomsysteem gemakkelijk analyseren. Zo is Everday in staat om in een vroeg stadium afwijkingen te constateren zodat deze op tijd onderzocht kunnen worden. Zodra er een afwijking wordt geconstateerd, wordt er een service engineer naar de locatie gestuurd. Deze kan met behulp van verschillende metingen een probleem boven water halen zodat het opgelost kan worden. Hierdoor realiseert Everday een uptime van meer dan 99,5% voor al hun zonnestroomsystemen die zij beheren en wordt er een optimaal rendement behaald.

Naast Everday wordt het Platform ook gebruikt door haar klanten. Via een zelf ontwikkeld dashboard kunnen klanten snel aflezen wat de producties zijn en of doelstellingen behaald worden. Zo kan het distributiecentrum uit Oss bijvoorbeeld uitlezen dat er in 2020 een opbrengst van 1.842.848 kWh is behaald. Dit staat gelijk aan 1.105.709 kg vermeden CO2.

Samenwerking Capestone

Frederik van Asbeck zegt over de samenwerking: ‘’Capestone is de partij die Everday adviseert op het gebied van mobiele datacommunicatie. De lijnen zijn kort en bij problemen wordt er gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Snel, daadkrachtig en informeel.’’

Bent u benieuwd naar meer over Everday? U kunt hier verder lezen over dit bedrijf.

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland