Covid-19 pandemie versnelt innovatie in ziekenhuizen

De COVID-19 pandemie leidde ertoe dat de gezondheidszorg zich wereldwijd moest aanpassen. Artsen konden patiënten niet meer persoonlijk zien, waardoor afspraken op afstand de norm werden. Ook hadden artsen in opleiding enige tijd geen toegang tot klaslokalen en patiënten. Voor verschillende ziekenhuizen zorgde deze ontwrichting juist voor innovatie. Zo kunnen medische instructeurs bijvoorbeeld video streamen naar studenten buiten het ziekenhuis met Smart Glasses van Vuzix. Ook kunnen zorgverleners real-time beelden van patiënten aan artsen geven.

Lees meer over Vuzix
5G ontketend digitale revolutie in de gezondheidszorg

Hoewel een groot deel van de wereld nu is gevaccineerd, verdubbelen zorginstanties hun inspanningen op het gebied van deze technologie. En met lagere latency, hogere capaciteit en meer bandbreedte, wordt er verwacht dat de komst van 5G een revolutie gaat ontketenen in de gezondheidszorg.

Nu verschillende providers 5G-netwerken uitrollen door Europa, is er meer stimulans voor ziekenhuizen om hun personeel uit te rusten met draagbare displays. En de motivatie is niet alleen financieel. Smart Glasses hebben een bewezen track record van het efficiënter maken van werknemers in verschillende industrieën.

Een drie-eenheid met een enorm potentieel

Smart Glasses stellen medici in staat om een patiënt real-time te monitoren zonder de noodzaak van een face-to-face consult. Het meest opmerkelijke is dat het deskundigen in staat stelt patiënten op afstand te behandelen. Artsen hoeven zo niet langer te reizen om levens te redden. Uiteindelijk maken draagbare displays gezondheidswerkers effectiever. Het is tijd om van het klembord over te gaan naar een hedendaags alternatief. Ziekenhuizen staan op het punt een  productiviteitsimpuls te krijgen.

Wilt u meer lezen over de voordelen van Vuzix Smart Glasses in de gezondheidszorg? Bekijk hier de white paper!

Interesse

Heeft u interesse in een demonstratie door onze Smart Glass Expert? Neem hier contact op met het Capestone sales team.

Kom in contact
Schrijf u in voor de nieuwsbrief