Inspectie van kritieke productie-, distributie en fabricageprocessen door Smart AIS veiliger door gebruik ATEX tablets van i.safe MOBILE

SMART Asset Integrity Solutions (SMART AIS) helpt klanten over de hele wereld om te zorgen dat processen binnen hun assets zo efficiënt en veilig mogelijk verlopen. Om dit te doen, biedt het bedrijf tal van diensten om de betrouwbaarheid van complexe industriële systemen te bewaken, te beoordelen en erover te rapporteren. Deze inspectierapporten helpen klanten om te voldoen aan essentiële veiligheidswetgeving en om weloverwogen beslissingen te nemen over onderhoud en eventuele vervanging van deze assets. Om aan de toenemende vraag van onafhankelijke inspectiediensten te voldoen en te kunnen opschalen, digitaliseerde SMART AIS haar processen. Om de inspecties op locatie veilig uit te voeren adviseerde Capestone het gebruik van ATEX gecertificeerde tablets geheel explosiebestendig.

Business Challenge

Tot voor kort voerde SMART AIS complexe inspectieplanning, beoordeling en rapportage uit met behulp van meerdere Excel-bestanden en papieren tekeningen. Het was een tijdrovend proces dat het voor het bedrijf moeilijk maakte om op te schalen om aan de groeiende vraag naar onafhankelijke inspectiediensten te voldoen. Om deze vraag bij te houden en de concurrentie voor te blijven, besloot SMART AIS om te innoveren en hun processen te digitaliseren. Het resultaat leverde 30% tijdwinst op en zorgde dat SMART AIS een hogere kwaliteit van inspectie en ondersteuning voor haar klanten realiseerde.

Smart AIS i.safe Mobile

Inspecties digitaliseren

Om inspecties te digitaliseren en stapels papierwerk te voorkomen heeft SMART AIS ervoor gekozen om gebruik te maken van eigen ontwikkelde app; de Smart Asset Care Applicatie (SACA). Vervolgens ging SMART AIS op zoek naar de juiste ATEX tablet die goed met de SACA app kon functioneren.

Een onderdeel van de uitgevoerde inspecties is het uitvoeren van wanddikte metingen voor leidingen en vaten bij fabrieken en Offshore locaties. Locaties met mogelijk een hoge concentratie van gas en-of stof. Voor het gebruik van tablets op dit soort plekken is het van fundamenteel belang de tablets ATEX gecertificeerd zijn. Capestone expert en distributeur op het gebied van robuuste en explosieveilige ATEX devices en applicaties, adviseerde het gebruik i.safe MOBILE tablets.

De geleverde i.safe MOBILE tablets zijn zo ontworpen dat er geen vonken kunnen vrijkomen. Zo wordt voorkomen dat de tablets explosies kunnen veroorzaken. Andere belangrijke vereisten voor de tablet was de grootte van het beeldscherm, het besturingssysteem en de prijs. “Capestone’s ATEX Sales Engineer Patrick Eijsackers heeft aan de hand van onze wensen en vereisten de IS930.2 geadviseerd: een robuuste 8-inch tablet, die zeer krachtig is en veel technische voordelen biedt zoals: 8.400 mAh batterij en Android 9”, aldus Martijn van ’t Wout, Business Unit Manager bij SMART AIS.

Totaaloplossing

“Tijdens de inspectie noteren de inspecteurs bevindingen direct via onze SACA app op een i.safe MOBILE tablet. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gelet op corrosie en de staat van de isolatie. Tevens worden er wanddiktemetingen uitgevoerd op vooraf gedefinieerde plekken waar gebreken zijn geconstateerd tijdens de visuele inspectie. Wanneer de meting is gedaan, controleert de app automatisch of het binnen de normen valt. Daarbij zorgen we ervoor dat onze metingen reproduceerbaar zijn, een vereiste volgens de wet. Uit alle documentatie en updates volgt uiteindelijk een leidinginspectierapport (LIR). Samen met de klant stellen we een statusdocument op waarmee men aantoonbaar voldoet aan wet- en regelgeving. Met deze totaaloplossing beschikt een SMART AIS-medewerkers over een web-based applicatie om alle informatie met betrekking tot de assets van hun klanten te registreren en bij te houden. Gecombineerd met een explosieveilige tablet om inspecties uit te voeren in lijn met wetgeving rondom veiligheid”, aldus Martijn van ’t Wout, Business Unit Manager bij SMART AIS.

i.safe 930.2 Smart AIS

Klant aan het woord:

 

Martijn van ’t Wout, Business Unit Manager bij SMART AIS.
‘Capestone heeft met ons meegedacht in het gehele project en levereden alle devices zoals afgesproken. De korte lijnen en no-nonsense cultuur past erg bij SMART AIS, waardoor de samenwerking erg prettig is verlopen en wij ook in de toekomst bij Capestone terecht kunnen.’’
Martijn van ’t Wout, Business Unit Manager bij SMART AIS.

Meer weten?

Met ATEX devices maakt u het werk van uw medewerkers efficiënter en veiliger. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van ATEX devices op uw locatie? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838. Wilt u meer informatie over Smart AIS of i.safe MOBILE ? U kunt meer informatie vinden op de volgende websites: https://smart-ais.com/ | https://www.isafe-mobile.com/en/

Schrijf u in voor de nieuwsbrief