Wireless tot het maximale met onze Poynting antennes!

Een mobiele internet oplossing (Wireless WAN) bestaat uit een combinatie van een 4G/5G router, een data simkaart en een 4G/5G antenne voor beter ontvangst. Als gespecialiseerde 4G/5G Wireless WAN & IoT distributeur voeren we al jaren succesvol verschillende antennes en kabels. De antenne oplossingen van Capestone worden geleverd in samenwerking met diverse leveranciers waaronder A-merk Poynting. Deze 4G/5G antennes zorgen voor beter ontvangst waardoor er een snellere mobiele dataverbinding doorgevoerd kan worden in de router. Dit is essentieel voor de kwaliteitservaring van een mobiele internet oplossing.

Een andere belangrijke reden om een externe antenne toe te voegen is het feit dat door staal, hout, glas of beton het 4G/5G signaal gedeeltelijk geblokkeerd wordt. De standaard meegeleverde stubby antennes van de fabrikanten zijn vaak onvoldoende om een optimaal ontvangst te verzorgen. In dit artikel meer over de uitgebreide keuze in 4G en nu tevens 5G antennes voor allerlei toepassingen in de maritieme sector, voertuigen en outdoor. Tevens bieden we u als partner van Capestone in de maanden juli en augustus 10% korting op de aanschaf van uw Poytning antenne. Lees snel meer over deze actie en over de verschillende combi antennes die Capestone aanbiedt.

Kom in contact met onze experts

Poynting promotie

Capestone is trotse partner van Poynting antennes. We bieden gedegen advies, technische kennis en expertise voor uw antenne-oplossingen voor verbeterde draadloze communicatie voor o.a. 4G/5G en WiFi. Om u te laten profiteren van deze samenwerking hebben we in de maand juli en augustus een speciale actie voor u als partner. Op elke bestelde antenne ontvangt u 10% korting. Dit geldt voor het gehele portfolio. Van flatpanels tot omni antennes onder andere geschikt voor transport, scheepvaart en vele andere toepassingen. Gebruik de kortingscode: POYNTING10 bij uw bestelling op capestone.com en krijg 10% korting bij uw Poynting aankoop.

Heeft u advies nodig bij de keuze van uw Poynting antenne? Onze Sales Engineers helpen u graag verder! Neem contact op via 085 111 0838 of stuur een e-mail naar sales@capestone.com.

* Deze actie loopt van: 13 juli t/m 31 augustus 2022

Bekijk direct alle Poynting antennes
promotie leaflet poynting antennes

Verschillende type antennes

4G/5G antennes zijn onmisbaar voor mobiele internet oplossingen en zijn beschikbaar in diverse varianten waaronder vandalisme bestendige antennes voor openbare ruimtes en gelegenheden, outdoor & maritieme antennes van Poynting, 4G/5G antennes voor toepassingen in auto’s en speciale richtantennes om het signaal van de telecom-mast nog beter op te vangen. Hieronder zullen we de verschillende typen antennes uit het Poynting portfolio toelichten;

Omni-antennes voor de maritieme sector

Een groot voordeel van een 4G omni-antenne is dat u altijd een internetsignaal opvangt, wanneer u niet precies weet waar het 4G signaal vandaan komt. De antenne verzendt en ontvangt signalen 360 graden rondom de antenne. Handig als u niet direct weet waar het signaal vandaan komt. Zeer geschikt voor voer- en vaartuigen waarbij de locatie telkens wijzigt.

Poynting biedt een reeks antennes die speciaal zijn ontworpen voor maritieme omgevingen waar prestaties, kwaliteit, styling en bescherming tegen weersinvloeden van cruciaal belang zijn. De antennes zijn gericht op verschillende soorten maritieme toepassingen, van superjachten, commerciële schepen, (rivier-) cruiseschepen, particuliere jachten en sleepboten. Deze antennes kunnen ook worden gebruikt in andere toepassingen met ruwe omgevingen, zoals havengebouwen, boeien, pontons en kleinere boten.

Andere gebieden waar deze modellen van de Poynting Marine antenne-oplossingen ideaal zullen zijn zijn; langs de kustlijn, meren en andere zeer vochtige gebieden. De maritieme antennes zijn ontworpen binnen Poynting’s gebruikelijke eisen van hoge prestaties, grote bandbreedte en uitzonderlijke kwaliteit. Dit assortiment is gericht op LTE- en 5G-ontvangst op zee, evenals antennes om dual-band WiFi-distributie op zee te bieden. Veel van de maritieme antennes zijn 5G Ready, waarbij ze zowel de 450MHz LTE/CDMA-banden dekken als de 3,5GHz LTE/CBRS-banden die internationaal beschikbaar beginnen te komen. Goed voorbeeld van een OMNI antenne geschikt voor maritiem is de Poynting OMNI-291 antenne.

Poynting OMNI-291 Marine Antenne

De OMNI-291 kan behalve voor 4G en WiFi ook gebruikt worden voor 3G en 2G. Dankzij de ultra brede frequentieband dekt deze marine antenne alle moderne LTE frequenties. Hij kan eenvoudig op schepen bevestigd worden en staat ook bekend onder de naam maritieme antenne. Andere specificaties van de OMNI-291 zijn:

 • Bestand tegen UV en zout water;
 • Omnidirectioneel;
 • 2.4 – 2.5 Ghz band kunnen gebruikt worden voor WiFi.
Ga direct naar de: Poynting OMNI-291
Poynting OMNI-291 marine antenne

MIMO Combi antennes voor voertuigen

Poynting biedt een reeks transport- en mobiliteitsantennes die bij uitstek gebruikt worden voor voertuigen zoals: caravans, campers, hulpdiensten, vrachtwagens en touringcars. Hierbij zijn betrouwbare communicatiesystemen essentieel. De antennes van Poynting zorgen voor een snelle en efficiënte datastroom, telemetrie, videoverbindingen en draadloze LAN. De antennes zijn gemakkelijk te implementeren en passen op een verscheidenheid van voertuigen. De transport- en mobiliteitsantennes zijn niet alleen ontworpen om er goed uit te zien, maar ook om de zware omstandigheden op de weg te doorstaan. Voorbeeld van een MIMO combi antenne voor voertuigen is de Poynting 5-in-1.

Poynting 5-IN-1 MIMO combi

De Poynting 5-in-1 is een 5G ready combi antenne met 4G/3G/2G, GPS en WiFi. Door zijn IP68 normering is hij ook uitermate geschikt voor voertuigen en maritieme toepassingen. Andere specificaties van de 5-in-1 MIMO antenne zijn:

 • Robuuste en waterbestendige antenne (IP 68)
 • Ideaal voor transport en maritiem gebruik
 • Meerdere montage-opties voor eenvoudige installatie
Ga direct naar de: Poynting 5-IN-1 MIMO combi
Poynting 5-IN-1 MIMO combi antenne

5G antenne

Onze 5G antennes zijn zeer gewild bij mensen die de mogelijkheden van hun 5G router optimaal willen benutten. Deze antennes zijn geschikt voor 5G New Radio (NR) en zijn geschikt voor het spectrum vanaf 700Mhz tot aan 3.8Ghz. Een 5G antenne is altijd backwards compatible voor 4G/3G/2G mobiele netwerken. Capestone distribueert verschillende 5G Antennes van Poynting, waarbij de Poynting XPOL-1-5G onze bestseller is.

Poynting XPOL-A0001 5G 2×2 MiMo

De Poynting XPOL-1-5G is de succesvolle opvolger van de Poynting XPOL-A0001 4G. De Omni-Directionele Poynting XPOL-1-5G is een X-gepolariseerde antenne met 2×2 LTE MIMO. Eigenschappen van de Poynting XPOL-1-5G:

 • Uitzonderlijke prestaties ten opzichte van de belangrijkste 4G / 5G-banden
 • Hoge versterking voor de antennegrootte
 • Breedband 2×2 MIMO 4G / 5G-antenne
 • Achterwaarts compatibele 2G / 3G / 4G / LTE-antenne (5G gereed)
Ga direct naar de: Poynting XPOL-2-5G
Poynting A-XPOL-0002 5G
Poynting XPOL-2-5G 2x 5m kabel

De Poynting A-XPOL-2 -5G is de opvolger van de populaire XPOL-2 en betreft de derde generatie “V3” van Poynting van deze populaire Cross Polarized (XPOL) serie. De XPOL-2 5G is een krachtige omni directionele antenne die de huidige cellulaire banden aankan in de 5G, 4G-, 3G- en 2G-netwerken.

Belangrijke eigenschappen van de XPOL-2-5G:

 • 2×2 MIMO 4G/5G antenne
 • Backwards compatible met 2G/3G/4G/LTE netwerken
 • Tot 11 dBi versterking van het signaal
 • IP65 weer- / stof- en vandalismebestendige behuizing.
Ga direct naar de: Poynting XPOL-A0001 5G 2×2 MiMo
Poynting A-XPOL-0002 5G

Antenne checklist

Weet u nog niet welke Poynting antenne u nodig heeft voor uw toepassing? Hiervoor heeft Poynting onderstaande checklist opgesteld. Aan de hand van uw antwoorden kunnen onze Capestone Engineers u eenvoudig adviseren welke antenne naadloos aansluit op uw behoefte. Heeft u vragen over een 4G/5G antenne, een project met een 4G/5G router waarbij een antenne benodigd is of wilt u een antenne op maat? Neem dan contact op met sales@capestone.com of bel direct met de binnendienst op 085-1110838.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief