Uitbreiding Smart glass portfolio

PR BERICHT – Leiden 20 april 2022. Capestone kondigt vandaag zijn distributieovereenkomst met Iristick aan. Iristick, gevestigd in het Belgische Antwerpen, ontwikkelt en produceert high-end smart glasses voor verschillende industrieën. Deze slimme veiligheidsbrillen beschikken over livestreamingtechnologie, waardoor “handsfree” hulp op afstand, werkinstructiebegeleiding en pick-by-vision mogelijk is. Uniek aan de Iristick smart glass is het gebruik van de verwerkingskracht van een smartphone, waardoor implementatiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Voor Capestone een belangrijke reden om de distributie en footprint van Iristick verder te verstevigen in Europa door dit complementaire aanbod op het huidige smart glass portfolio. 

In de afgelopen jaren is Capestone met zijn portfolio 4G/5G mobiele internetoplossingen en het ruime aanbod in Rugged- en ATEX-devices uitgegroeid tot expert op dit gebied. In 2021 werd daar de distributie van smart glasses aan toegevoegd door de toepasbaarheid in de branches waar Capestone actief is. Nieuwe markten van AR-technologie kunnen worden aangeboord. Door de toenemende vraag naar remote assistance, waar smart glasses gecombineerd kunnen worden met 4G en 5G internet oplossingen als totaaloplossing, kunnen partners van Capestone echt onderscheidend zijn in de markt. “Om in te spelen op de toenemende vraag naar handsfree remote assistance, breiden we ons smart glass portfolio verder uit met Iristick. De smart glasses van Iristick bieden high-end oplossingen voor industrieën zoals: productie, gezondheidszorg, olie & gas, agro-biotech en field services. De slimme brillen van Iristick zijn de meest gebalanceerde en lichtgewicht in de markt: comfortabel, stabiel en zonder straling of warmteafvoer bij de slaap. Ze zijn uitgerust met een centrale camera voor een groot, natuurlijk gezichtsveld, evenals een krachtige optische zoomcamera en barcodescanfuncties. We verwachten dat de implementatie van de Iristick smart glasses laagdrempelig is. Iristick heeft gekozen voor een telefoon-tethered architectuur. Dit biedt de gebruiker een slimme bril die krachtig maar toch comfortabel en licht is om te dragen, gecombineerd met de snel evoluerende verwerkingskracht van de smartphones. Applicatie-ontwikkelaars kunnen hun bestaande softwareontwikkelingsinfrastructuur gebruiken om applicaties op een smartphone te creëren. Dit maakt ze complementair aan ons huidige portfolio van A-merken voor missie- en bedrijfskritische communicatie”, aldus Patrick Eijsackers, Sales Manager Smart Glasses, Rugged- & ATEX mobile devices bij Capestone.

Partnership

Jos Ouwerkerk, CEO Capestone en Bart Verreydt, Chief Commercial Officer bij Iristick, sloten deze week het partnership af. “AR en Smart Glasses zijn opkomende technologieën die invloed hebben op het dagelijkse werk van verschillende soorten eerstelijnswerkers. Naast draadloos mobiel internet bieden we nu ook met de smart glasses van Iristick eersteklas tools voor het ‘bureau loze’ personeel van de toekomst, om zo fouten te verminderen en de productiviteit te verhogen”, aldus Jos Ouwerkerk. “We zijn verheugd om onze Iristick smart glasses toe te voegen aan het portfolio van Capestone met hoogwaardige oplossingen. De samenwerking met Capestone zal ons helpen onze voetafdruk op de Europese markten verder te vergroten en zal ons helpen om eindklanten de beste service te bieden door gebruik te maken van Capestone’s technische expertise, logistieke ondersteuning en marketinginspanningen”, zegt Bart Verreydt.

Capestone biedt vanaf heden het gehele Iristick portfolio Smart Glasses en accessoires voor meer informatie kunt u contact opnemen via sales@capestone.com.

Over Capestone

Capestone is een toonaangevende distributeur in A-merk robuuste en ATEX-gecertificeerde apparaten, Smart Glasses en diensten met toegevoegde waarde in missiekritieke communicatie met kantoren in Nederland en Duitsland. Met Europa’s grootste portfolio in 4G/5G hardware, een IoT dataportfolio en meer dan tien jaar ervaring in het bedienen van de Europese markt, ondersteunen we onze klanten optimaal om het maximale uit technologie te halen. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid getest. De technische expertise, marketing, grote voorraden en logistieke ondersteuning van Capestone helpen resellers, systeemintegrators, serviceproviders en MNO’s om zo goed mogelijk aan de behoeften van klanten te voldoen.

Over Iristick

Iristick is een toonaangevende producent van hoogwaardige slimme brillen die handsfree communicatie en realtime informatie-uitwisseling mogelijk maken voor het bureauloze personeel. Het bedrijf biedt hoogwaardige oplossingen voor hulp op afstand, stapsgewijze workflowbegeleiding, pick-by-vision en kunstmatige intelligentie om de efficiëntie in elke branche te vergroten. De bekroonde Iristick-smartbril is de meest gebalanceerde en lichtgewicht op de markt en sluit naadloos aan op zowel iOS- als Android-smartphones. De slimme bril van Iristick wordt momenteel gebruikt en getest door klanten over de hele wereld in verschillende sectoren. Samen met onze software- en distributiepartners streven we ernaar om oplossingen van de hoogste kwaliteit te leveren voor hulp op afstand, stapsgewijze workflowbegeleiding, pick-by-vision en kunstmatige intelligentie. Iristick, gevestigd in Antwerpen (België) en New York (VS) ondersteunt klanten wereldwijd.

Voor meer informatie, bekijk de Iristick website, of volg Iristick op Twitter en LinkedIn.

Our brands

Capestone & Stigwise
Capestone & Orange
Capestone & Druid
Capestone & ZTE
Capestone & Commscope
Capestone & Bondix Intelligence
Capestone & Transatel
Capestone & CROSSCALL
Capestone & CAT
Capestone & RugGear
Capestone & Iristick
Capestone & Ecom
Schrijf u in voor de nieuwsbrief