Voor iedere IoT oplossing

Een embedded sim (eSIM) is een op hardware gebaseerde simkaart die fungeert als een reguliere simkaart en universeel compatibel is met elke mobiele provider of technologie (2G, 3G, 4G, 5G, LTE, NB-IoT, enz.). Ook kan de eSIM meerdere carrier-profielen tegelijk ondersteunen.

Kom in contact

Een embedded sim

De eSIM is beschikbaar in verschillende formaten. Allereerst als embedded versie: een programmeerbare simkaart die fysiek op het moederbord is aangesloten (gesoldeerd), maar ook als 3-in-1 plastic vorm. De embedded variant doet alles wat een externe simkaart doet, alleen kun je het niet fysiek verwijderen zonder het device open te breken en de chip los te solderen. In eerste instantie kan dit problematisch lijken. Maar de eSIM-technologie maakt het eenvoudiger om van provider te wisselen. Het wisselen van profiel wordt bereikt via Over-the-Air (OTA) opdrachten die naar het apparaat worden gestuurd versus fysiek wisselen van de simkaart. Voordelen zijn onder meer het voorkomen van een Customer lock-in en stroomlijning van logistieke efficiëntie.

esim

Andere voordelen van de eSIM

 • U kunt tijdelijk overstappen naar een ander netwerk.
  Er kunnen meerdere virtuele simkaarten tegelijk op één eSIM worden opgeslagen. Dit betekent dat u snel kunt schakelen tussen verschillende netwerken als u zich in een gebied bevindt zonder signaal op uw gebruikelijke netwerk. Het maakt het ook gemakkelijker om tijdens het reizen over te schakelen naar een lokaal netwerk, zonder dat u fysiek een lokale simkaart hoeft te plaatsen.
 • U hoeft geen fysieke sim swap uit te voeren.
  Hiermee vermijd je de noodzaak om hoge kosten te maken voor geïnstalleerde apparaten en daarmee is logistiek beheer en wereldwijde uitbreiding beter te stroomlijnen.
 • Neemt minder ruimte in beslag in het device
  Hierdoor kan er extra ruimte gebruikt worden voor andere onderdelen binnen het device.
 • Maximaliseer het rendement op IoT-investeringen
  Door de kosten te verlagen en de operationele en logistieke efficiëntie te verbeteren, kunnen organisaties de totale kosten van verbonden apparaten minimaliseren en het rendement op IoT-investeringen maximaliseren.
Vraag uw eSIM aan
Esim voordelen

Consumenten eSIM vs. IoT eSIM

Veel mensen kennen de consumenten simkaart van hun mobiele telefoons. Ook hier is een beweging van reguliere sim naar eSIM aan de gang. Echter, consumenten eSIM’s en IoT eSIM’s zijn heel anders. In het consumentenmodel kiest en start de eindgebruiker een verzoek voor het gewenste draagprofiel, wat ervoor zorgt dat het profiel van de carrier op het device wordt geplaatst. IoT apparaten worden anders beheerd. Het is essentieel dat ondernemingen een manier hebben om op afstand het gewenste vervoerderprofiel te beheren en toe te wijzen.

World Coverage esim

Nieuwe mobiele technologieën

eSIM opent ook nieuwe wegen voor verschillende toepassingen van mobiele technologie. Neem de auto als voorbeeld. Het klinkt misschien futuristisch, maar momenteel zijn er al miljoenen verbonden auto’s door middel van eSIM. De verbonden auto’s zijn afhankelijk van netwerken om een verscheidenheid aan diensten aan de bestuurder te bieden, waaronder navigatie, entertainment en pechhulp. Met kritieke real-time services zoals navigatie en pechverhelping, heeft het veel waarde om automatisch de best beschikbare netwerkverbinding te kiezen.

IoT landbouw

Meer weten? Vraag het aan onze expert

Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. Of u nu technische ondersteuning zoekt voor uw Wireless Wan oplossing of algemene informatie over ons assortiment verlangt. Laat uw bericht achter en wij komen er spoedig op terug!

Direct contact
Service
Schrijf u in voor de nieuwsbrief