Capestone en partner Cradlepoint maken apparaten slim door internettoegang te bieden via mobiel breedband

Capestone startte twaalf jaar geleden als spin-off van KPN. Het is een gespecialiseerde 4G/5G Wireless WAN & IoT distributor die aan meer dan 700 resellers hardware, connectiviteit én services levert op het gebied van netwerk monitoring.

12.000 printers wereldwijd aan te sluiten op internet

Aan de hand van twee use cases belicht Capestone de kracht van de onderneming. Zoals vaker bij dergelijke projecten kan de naam van de eindklant niet genoemd worden, maar ontstaat wel een indruk van de activiteiten van deze distributeur. CEO Jos Ouwerkerk: “We ontwikkelden voor een grote telecomprovider een propositie die zij doorverkopen aan een eindklant. De oplossing is gebouwd rond de hardware van Cradlepoint, waarvan wij distributeur zijn.” Het ging er concreet om ongeveer 12.000 printers wereldwijd aan te sluiten op internet. “De wens was de hele stack en het netwerk centraal te monitoren en managen.”

Capestone ontwikkelde een propositie met 4G en 5G routers die geschikt zijn voor industriële IoT-toepassingen. “De verschillende printers bevonden zich op 3000 locaties”, legt Vanessa Claessen Sales Director EMEA IoT bij Capestone, uit. Door 4G-routers aan te bieden in combinatie met een IoT-SIM-kaart en een centraal dashboard werd het mogelijk alle printers mobiel en op afstand te monitoren en beheren. Claessen: “De eindklant kan remote inloggen op de apparaten. Er hoeft niet steeds iemand langs te lopen om te checken of de cartridges nog vol zijn. Ook de kwaliteit van het netwerk en het doorgeven van updates kan op afstand verzorgd worden”. Capestone bood daarbij ook een servicepropositie aan. De klant kon bij Capestone een SLA-afsluiten die uptime garandeert. “Bij problemen zijn we dag en nacht bereikbaar om de problemen op te lossen.”

Capestone & Cradlepoint

Slimme airco’s

CEO Jos Ouwerkerk belicht nog een use case. “We kregen een opdracht van een grote leverancier van airco’s. Het ging daarbij om een bestand van ongeveer 35.000 geplaatste toestellen, die je in zoverre ‘dom’ kunt noemen, dat een medewerker bij een klantorganisatie moet bellen als de airconditioning het niet blijkt te doen. We hebben ervoor gezorgd dat, door gebruik te maken van een IoT-SIM-kaart en een IoT-router, deze apparaten op afstand kunnen worden gemonitord.” De betreffende airco’s bevinden zich overigens zowel in Europa als in Afrika.

Claessen legt uit dat voor beide cases beheer van de routers op afstand en het kunnen waarborgen van een zeer veilige mobiele internet verbinding wordt gegarandeerd door uniek cloud-managed beheer- en applicatieplatform: NetCloud aangeboden door Cradlepoint. Door Netcloud te integreren met de routers ontstaat de mogelijkheid om productiviteit te verbeteren, betrouwbaarheid te verhogen en kosten te verlagen.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2021]

Slimme airco
Schrijf u in voor de nieuwsbrief