Capestone en Unica ICT Solutions integreren 4G mobiele internetverbindingen op bouwplaatsen Nikkels met Cradlepoint routers

Unica ICT Solutions is een snelgroeiende partner in veilige, effectieve en efficiënte ICT-oplossingen. Met ruim 280 specialisten helpen en begeleiden zij organisaties bij de digitale transformatie op het gebied van fundamentele oplossingen. Capestone en Unica ICT Solutions hebben een lange samenwerking die terug gaat tot 2010! In de afgelopen twaalf jaar zijn er diverse projecten voorbij gekomen waarbij Capestone de juiste oplossing aan Unica ICT Solutions kon leveren. In 2022 is daar een project voor bouwbedrijf Nikkels bijgekomen.

Nikkels is een veelzijdig en innovatief familiebedrijf met ongeveer 150 medewerkers. Ze werken voor en samen met een groot aantal vaste opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, bedrijven, beleggers en zorgorganisaties. Daarnaast genereren ze een aanzienlijk deel van de opdrachten uit eigen projectontwikkeling. Unica ICT Solutions werkte al enige tijd met Nikkels op het gebied van ICT en telefonie. Dit keer vroeg Nikkels aan Unica ICT Solutions om een passende 4G internetverbinding op de bouwplaats te bieden.

Business challenge

Menno Kolkman, Netwerk-/systeembeheerder bij Nikkels vertelt: “Vanuit onze medewerkers op de bouwplaatsen kregen wij steeds vaker de vraag om een snellere en stabielere internetverbinding.” Deze is nodig om een goede werkplek in de bouwkeet te creëren. Zo kunnen medewerkers teams meetings bijwonen, cad-tekeningen openen en e-mails beantwoorden zonder lang te hoeven wachten door een trage verbinding. Het verkrijgen van een goede internetverbinding voor bouwbedrijven kan complex zijn door de locatie van de bouwplaats. Bij nieuwbouwprojecten is er bijvoorbeeld nog geen glasvezel aanwezig. Ook verplaatst een bouwkeet wel eens een bepaalde afstand zodra een gedeelte van het project is opgeleverd. Daarom is het wenselijk om te werken met een mobiele internetconnectie, die plug & play is aan te sluiten. Andere wensen van Nikkels waren de robuustheid van de devices, de te behalen snelheden, mogelijkheid tot plaatsbepaling en de beheersbaarheid via een online portaal.

Bouwkeet Nikkels 4g Antenne

Solution – 4G internet op de bouwplaats

Capestone adviseerde Unica ICT Solutions om te werken met een Cradlepoint E102 4G router en een Poynting XPOL 4G MIMO buitenantenne. De connectiviteit werd door Nikkels verzorgd. Menno zegt hierover: “Wij hebben de Cradlepoint E102 met Poynting buitenantenne ontvangen en enkele weken getest. De Poynting antenne is gemonteerd aan de buitenkant van de bouwkeet en verbonden met de 4G router die binnen hangt. Dit beviel zo goed dat wij al onze bouwketen nu hebben voorzien van deze opstelling.” De E102 router beschikt onder andere over een Firewall doorvoer van 850 Mbps, Cat7 en Wi-Fi 5. En door de MIMO techniek in de Poynting antenne haalt Nikkels de optimale snelheid uit de mobiele 4G router. Ook is de antenne robuust, lichtgewicht en waterbestendig, waardoor het perfect aansluit op de wensen van Nikkels.

Nikkels bouwbedrijf 4G internet router

Beheer op afstand met NetCloud

Cradlepoint biedt bij de 4G router tevens het beheer- en applicatieplatform: NetCloud voor realtime netwerkbeheer. Menno zegt hierover: “Het NetCloud portaal is duidelijk en overzichtelijk. Zo kan je een router in een groep plaatsen zodat die meteen de gehele configuratie van de groep overneemt. Je hoeft dus niet elke nieuwe router opnieuw te configureren. Daarnaast kunnen wij vanaf afstand een snelheids-/signaalmeting doen om te kijken hoe de snelheid op locatie is. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen uitsluiten of het probleem in de verbinding zit of een andere oorzaak heeft.” Dit levert Nikkels geld- en tijdbesparing op, doordat medewerkers niet meer op elke locatie metingen hoeven uit te voeren.

Lees meer over de Cradlepoint NetCloud-oplossingen
NetCloud

Samenwerking

Jannes Janssen, Solution Sales Networking & Communications bij Unica ICT Solutions zegt over de samenwerking met Capestone: “Door de jarenlange samenwerking met Capestone weten we goed wat we aan elkaar hebben en loopt de communicatie erg vlot. Capestone is een partij die de kennis in huis heeft om actief mee te denken met wat de eindklant nodig heeft. Het is erg prettig dat Capestone de complete mobiele internetoplossing kan samenstellen en leveren.”

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Capestone voor uw bedrijf kan betekenen? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838. Wilt u meer informatie over Unica ICT Solutions of Nikkels? U kunt meer lezen op de volgende websites: https://www.unica.nl/ict-solutions | https://www.nikkels.nl/.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief