Team Wybe haalt geld op voor kankerondertzoek tijdens “Wetterfyts11stedentocht”

Het Pinksterweekend 2022 was het eindelijk zover. Team Wybe startte de “Wetterfyts11stedentocht” voor de Maarten van der Weijden Foundation. Team Wybe is een team van vrienden van Wybe Leenstra uit Gaastmeer, die op 37-jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Het geld dat is opgehaald wordt door Team Wybe gedoneerd aan de Maarten van der Weijden Foundation. Hiermee zal het bedrag besteed worden aan de strijd tegen en onderzoek naar de ziekte kanker.

Op een bijzonder waterfiets werd de tocht afgelegd. Om dit bijzondere event te kunnen volgen werd een livestream opgezet. Dit werd mogelijk maakt door de aangeboden 4G totaaloplossing van Capestone, waar een Teltonika router, een Poytning antenne en een Echt Onbeperkt simkaart deel van uit maakte.

Douwe de Vries - Voorzitter Team Wybe
Nogmaals heel erg dank voor jullie medewerking Capestone! Zonder jullie hulp hadden we de live-stream niet kunnen organiseren.
Douwe de Vries – Voorzitter Team Wybe

Maarten van der Weijden Foundation

Sinds 2014 verbindt de toen overleden Wybe Leenstra uit Koudum een grote groep vrienden die bijna jaarlijks een megaprestatie levert om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar drie dagen zwoegen op een bijzondere waterfiets waarop de Elfstedentocht afgelegd werd om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Maarten van der Weijden was ook aanwezig bij de start in Bolsward en heeft het team weggeschoten. Hij is onder de indruk van het initiatief, omdat het niet eenvoudig is om met een zogenaamde ‘bierfiets’ vooruit te komen. “En het is ook beter weer om te zwemmen dan te fietsen”, vindt Van der Weijden. Het team wordt bij de tocht gesteund door gastfietsers, die een persoonlijke reden hebben om mee te doen. Het doel was om 24.000 euro in te zamelen. De volledige tocht duurde uiteindelijk drie dagen.

Team Wybe

Livestream van de tocht

Capestone kon Team Wybe helpen door een 4G LTE oplossing aan te bieden in samenwerking met Teltonika Networks. Door gebruik te maken van een 4G router maakte een mobiele internetverbinding een livestream van het evenement mogelijk. Naast de 4G router werd er een Poynting XPOL-A0001 4G MiMo antenne geleverd voor optimaal ontvangst op de boot. Een ideale antenne door zijn waterbestendigheid. Met een Echt Onbeperkt simkaart aangeboden door Comgate kon er zorgeloos gebruik gemaakt worden van het T-Mobile netwerk.

Wij zijn blij dat we een kleine bijdrage hebben kunnen leveren aan deze geweldige prestatie!

De eindstreep

Na de finish was 75.000 euro opgehaald. Dankzij de verkoop van de speciale waterfiets aan een restaurant en nieuwe donaties is het bedrag nu ruim 86.000 euro geworden. Een prachtige prestatie. Lees hier meer over Team Wybe

antenne