Bouwterreinen veiliger dankzij de IoT oplossing van Capestone

De beveiliging van verschillende industriële panden is voor de eigenaren lange tijd een probleem geweest. Er is tegenwoordig een overvloed aan mogelijkheden, maar welke keuze moet u maken? Bewaking van een pand 24 uur per dag door bewakers is vrij kostbaar en inefficiënt. Door gebruik te maken van up-to-date technologie kunnen meerdere gebieden tegelijk bewaakt worden en kan worden vastgelegd wat er is gebeurd in een latere review. Aan de andere kant kan het opzetten en beheren van gecompliceerde CCTV (closed circuit TV) camera gestuurde systemen net zo goed duur uitpakken en teleurstellende resultaten opleveren als het wordt uitgevoerd zonder de nodige expertise. Om de beste beveiligingsoptie te begrijpen en te kiezen, moet men ervaren zijn en begrijpen hoe de geest van de inbrekers werkt. Daarom is het vaak het beste om specialisten te vertrouwen op dit vakgebied die zorgdragen voor de structuur van de oplossing en onvoorziene problemen onderweg voorkomen. 

Wietse de Vries, CTO bij SBT Europe
”De IoT-oplossing stelt ons in staat om niet naar de mast te hoeven maar alles op afstand te kunnen regelen. Bij Capestone hebben we de totaaloplossing gevonden i.c.m. de hardware van Teltonika die we internationaal kunnen inzetten. Fijn om een partij te vinden die expertise heeft op twee fronten”.
Wietse de Vries, CTO bij SBT Europe

Business challenge

Onze partner SBT Europe BV is gespecialiseerd in het aanbieden van tijdelijke beveiligingscamera’s, camerabewaking en inbraakpreventie. SBT Europe ondervond dat camerabewaking bij infrastructuurprojecten buiten werktijden niet effectief werken, voornamelijk door de slechte kwaliteit van de beelden en matige opvolging. Als oplossing voor hun klanten zochten zij een slim totaalpakket, op basis van de nieuwste technologie en veilige connectiviteitsapparatuur in combinatie met beheer op afstand.

Alleen een stabiele en ononderbroken verbinding met een back-up optie, biedt de mogelijkheid om kristalheldere visuele beelden op te nemen en op te slaan. Terwijl beheer op afstand het mogelijk maakt om realtime kennis te hebben van wat er op welke plek gebeurt en om kleine technische problemen snel en gemakkelijk op te lossen. 

Camera bewaking mast

Solution

SBT Europe BV vond de oplossing van het connectiviteitsprobleem bij Capestone. Een complete IoT-oplossing die de continuïteit van de verbinding op elke locatie en op elk moment garandeert vanwege het mobiele karakter van het bedrijf. De combinatie van connectiviteit met Teltonika Networks LTE Cat 4 RUT955 routers voldeed aan alle vereisten vanwege een aantal redenen;

De mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken biedt een back-up voor het geval dat de primaire verbinding wordt verbroken. Deze functie is cruciaal op afgelegen locaties met beperkte communicatie-opties. Het is vaak het geval voor bouwplaatsen, zonneparken en andere industriële vestigingen. Meerdere digitale en analoge in- en uitgangen in de RUT955 maken het eenvoudig om alle apparatuur aan te sluiten. Meestal staat er meer dan één mast op de site. Daarom maken de tijdresources die nodig zijn voor het installatieproces een verschil.

Een andere vereiste was dat elke mast zijn IP-adres had om elk van hen afzonderlijk veilig te bereiken via VPN IP Sec. Bovendien maakt het hebben van unieke ip-adressen met de locatie het mogelijk om bij te houden waar de masten zich bevinden in het interne SBT-systeem. Ten slotte zit er in elke mast een alarmmodem die is aangesloten op de alarmcentrale. Met deze IoT-oplossing kunnen kleine problemen op afstand worden opgelost zonder dat u naar de mast hoeft te reizen.

SBT Europe BV biedt haar klanten nu een oplossing dat de mast voorziet van track en trace, naderingsalarm, toegangscontrole en beveiligingscamera’s. Het aanbieden van een compleet IoT-product, verkleint de kans op internetbeveiligings- of downtime-problemen. Het zorgt er ook voor dat het beheer van de oplossing over de verschillende locaties wordt verenigd. Een stuk eenvoudiger en efficiënter. De mogelijkheid om de oplossing op afstand te beheren, maakt het mogelijk tijd te besteden aan andere essentiële bedrijfsbehoeftes.

SBT Europe topology

Waarom Capestone en Teltonika Networks

CTO SBT Europe Wietse de Vries; “Het is nooit veilig genoeg. Honderd procent garantie dat hackers er niet door kunnen komen, bestaat niet. We wilden dit op afstand kunnen regelen. Tegelijkertijd kunnen we het unieke IP-adres koppelen aan de locatie om bij te houden waar de masten in ons systeem staan. Als laatste zit er in de mast een alarmmodem, die is aangesloten op de alarmcentrale. Deze IoT-oplossing stelt ons in staat om niet naar de mast te hoeven maar dit op afstand te kunnen regelen. Bij Capestone hebben we deze totaaloplossing gevonden i.c.m. de hardware van Teltonika die we internationaal kunnen inzetten. Fijn om een partij te vinden die expertise heeft op twee fronten”.  

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland