Connectiviteit voor Rode Kruis commando unit

Het Rode Kruis is ontstaan vanuit de wens om hulp te bieden, zonder onderscheid, aan gewonden op het slagveld. De organisatie streeft ernaar om – in haar nationale en internationale hoedanigheid – menselijk lijden te voorkomen en te verlichten waar het zich maar voordoet. Het doel is om levens en gezondheid te beschermen en te zorgen voor respect voor mensen. Het Rode Kruis promoot onderling begrip, vriendschap, samenwerking en blijvende vrede tussen alle volkeren. Het Rode Kruis in Duitsland maakt gebruik van Commando Ondersteuningsunit voertuigen die uitgerust zijn met verschillende apparaten zoals een printer, camera’s en computer. Om goed te functioneren dienen al deze apparaten aangesloten te zijn op een veilig en stabiel netwerk. Capestone leverde het Rode Kruis hier een passende 4G router om het netwerk te creëren.

Business Challenge

Technologie en toezichtsystemen spelen een steeds belangrijkere, integrale rol ter ondersteuning van de publieke gezondheidszorg. In geval van uitbraken, maar ook bij andere urgente publieke gezondheidssituaties en ongelukken. Bij deze voortdurende technologische ontwikkeling zien we een duidelijke trend, waarbij de meeste oplossingen betreffende communicatie, operationele effectiviteit en transparantie met elkaar verbonden dienen te worden. Dit wordt een echte uitdaging als het gaat om applicaties in voertuigen, en een vitaal belang wanneer de gezondheid en veiligheid van mensen in het geding komt.

Red Cross

SOLUTION

Zoals getoond in de topologie hieronder, bestaat de oplossing uit verschillende computer- en communicatieapparatuur waarmee het commando unit-voertuig van de Rode Kruis organisatie is uitgerust. Deze controle unit doet dienst als commando- en controlepost bij grote en belangrijke incidenten. Het communicatiesysteem bevat zowel telefoon- en faxapparatuur als een radiosysteem dat exclusief wordt ingezet op de locatie van het incident. Het is een volledig uitgerust mobiel kantoor voor de missieleiding en diens ondersteunende staf.

Rode Kruis Topology
Red Cross

Gebruik van 2 routers

Het voertuig is uitgerust met een 6KV energie-aggregaat en een USV Batterij Systeem dat meer dan 12 uur kan functioneren zonder externe energietoevoer. Daarom speelt mobiele technologie een cruciale rol in het garanderen van missie kritische verbindingen. Het Teltonika Network device – RUTX11 moest strenge tests doorstaan voordat het werd geïnstalleerd in het unit-voertuig dat is ontworpen voor de meest veeleisende taken. Niet één, maar twee RUTX11 4G LTE Cat 6 routers worden gebruikt en zijn onderling verbonden om te kunnen schakelen tussen 4 mobiele providers.

Teltonika RutX11

De RUTX11 voldoet aan de strenge veiligheidseisen van het Rode Kruis. Deze robuuste industriële router is in staat om snelle en betrouwbare connectiviteit te bieden met een bandbreedte tot 300 Mbps. Daarnaast – met 2 simkaarthouders in elk apparaat – kan deze oplossing de connectiviteit verbreden over vier verschillende providers. Dankzij Dual WiFi kunnen meerdere apparaten worden verbonden zoals PDA en drones, waarbij het RMS (Remote Management System) het mogelijk maakt om apparaten eenvoudig in te stellen en kritische hardware ‘achter’ de router draadloos te beheren.

In deze oplossing zijn de mobiele routers van vitaal belang bij het garanderen van veilige en betrouwbare communicatie met het hoofdkwartier van de missieleiding. Zij bieden connectiviteit aan de systemen en apparatuur aan boord van de voertuigen:

  • Voice over IP voor telefoon- en faxconnectiviteit
  • CCTV camera’s
  • Drone connectiviteit
  • Real-time live tracking van het reddingsteam
  • Critical map server

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland