Capestone biedt Mechanisatie Haarlemmermeer de totaaloplossing om storingen sneller te verhelpen.

Mechanisatie Haarlemmermeer verkoopt, repareert en onderhoudt landbouwmachines van gerenommeerde merken en ontwikkelt en bouwt ook machines specifiek voor de bloembollenteelt. Deze innovatieve partner voor de agrarische sector, op het gebied van landbouwmechanisatie, machinebouw en intern transport, bouwt jaarlijks meerdere landbouwmachines voor haar klanten. Eén probleem waar ze echter tegenaan liepen waren de storingen en reistijd van de betrokken monteurs. Om de machines op afstand te kunnen monitoren was het wenselijk om een mobiele internetoplossing in de machine te bouwen en aan te sluiten op de Programmable Logic Controller (PLC). Een PLC is een elektronisch apparaat in de vorm van een digitale computer, waarmee de werking van een machine wordt geregeld. In samenwerking met Capestone werd de totaaloplossing gevonden in de combinatie van een 4G router, 4G MIMO puck antenne en connectiviteit.

Alexander Sweers Besturingstechnicus
‘’Een oplossing om op afstand beheer en analyse te kunnen uitvoeren van de machines was wenselijk. We zijn op zoek gegaan naar een partij die ons kon adviseren over een 4G totaaloplossing tegen een betaalbare prijs zonder overbodige extra’s. Belangrijke vereisten bij het kiezen van de juiste hardware waren onder andere: de compactheid en de bestendigheid tegen trillingen”.
Alexander Sweers Besturingstechnicus

Solution

In hun zoektocht naar een mobiele internetoplossing kwam Mechanisatie Haarlemmermeer bij Capestone terecht. Partner Manager Remy Heiligers adviseerde hen om gebruik te maken van de Cradlepoint IBR200 4G router, 4G MIMO puck antenne en connectiviteit van KPN. De 4G router voldeed volledig aan alle eisen. Beheer van de routers op afstand en het kunnen waarborgen van een veilige mobiele internet verbinding wordt gegarandeerd door beheer- en applicatieplatform: NetCloud. Instellingen en firmware-updates voor een router uit een bepaalde serie machines, kunnen in één keer uitgevoerd worden. Aangezien de router in een metalen kast verwerkt zit, was een externe antenne wel noodzakelijk om het signaal goed op te pakken. Voor de connectiviteit is er gekozen voor een databundel van KPN met 250MB. Doordat de simkaarten pooled zijn en de landbouwmachines vaak in verschillende periodes van elkaar gebruikt worden, is deze databundel voldoende voor het hele jaar.

Mechanisatie Haarlemmermeer - Use case

Op afstand mee kijken

’Deze 4G totaaloplossing stelt ons in staat om live mee te kunnen kijken in de machine. Op afstand kan er een gedegen probleemstelling gevormd worden. Vervolgens kunnen we de klant instrueren om een storing zelf te verhelpen of kunnen we kleine storingen op verhelpen. Mocht beide gevallen niet lukken dan is er vaak in de tussentijd al een diagnose gesteld en kan een servicemonteur gericht te werk gaan zonder dat deze eerst nog een analytisch onderzoek dient te starten op locatie dat veelal tijdrovender is. Ook klant specifieke wensen kunnen op afstand gerealiseerd worden. Tevens biedt het gebruik van een router veel mogelijkheden om toekomstige machine-opties uit te breiden,’’ aldus Alexander.

Ontzorgen van klanten

Door de toevoeging van een mobiele internetoplossing in een landbouwmachine is de klant sneller geholpen. Deze hoeft immers niet te wachten tot een servicemonteur beschikbaar en/of ter plaatse is. Vanaf afstand kan de technicus direct meekijken en wordt stilstand van het bedrijf van de klant tot het minimum beperkt. Op deze manier kan Mechanisatie Haarlemmermeer een totaaloplossing bieden waarbij zijn klanten volledig ontzorgd worden.

Samenwerking met Capestone

Over de samenwerking met Capestone is Alexander Sweers zeer tevreden. “We zijn over het gehele traject erg tevreden. De salesmedewerkers hebben verstand van de hardware en connectiviteit. Er wordt proactief meegedacht over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast zijn de technische engineers kundig en snel bereikbaar, wat erg prettig was toen we wat hulp nodig hadden tijdens het monteren en instellen van de hardware.’’

Mechanisatie Haarlemmermeer

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland