Altijd en overal online tijdens drone operatie

DroneLand is dé all-in-one aanbieder op het gebied van drones. Dit betreft de bouw, verkoop, onderhoud en reparatie van drones voor zowel de professionele als de consumentenmarkt. Vanaf het moment dat drones professioneel gebruikt worden, is DroneLand actief op de markt als ‘Drone Only’ bedrijf. Dit betekent dat alle diensten, services en activiteiten uitsluitend drone gerelateerd zijn.

De vraag naar drones is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het bedrijf is dan ook sterk gegroeid mede te danken aan de ervaring die Droneland heeft op gedaan binnen een groeiende klantenkring, die varieert van overheidsdiensten, brandweer, nationale politie, film- en tv professionals, fotografen, makelaars tot zzp’ers in allerlei uiteenlopende bedrijfstakken. Om in te spelen op de behoefte van de gebruiker om altijd en overal online te kunnen zijn, biedt Droneland in samenwerking met Capestone nu ook 4G en 5G connectiviteitsoplossingen aan.

Vincent van Schijndel - CEO Droneland
“We begrijpen dat iedere zakelijke klant andere behoeftes heeft. Wij kijken graag samen met onze klant naar de toepassing en aanvullende wensen. Het aanbieden van connectiviteit door middel van 4G LTE en 5G is zeer complementair aan ons aanbod”.
Vincent van Schijndel – CEO Droneland

Business challenge

Droneland wilt zijn gevarieerde klantenkring graag gericht en persoonlijk van dienst zijn. “We begrijpen dat iedere zakelijke klant andere behoeftes heeft. Wij kijken graag samen met onze klant naar de toepassing en aanvullende wensen. Het aanbieden van connectiviteit door middel van 4G LTE en 5G is zeer complementair aan ons aanbod. Onze gebruikers verlangen steeds meer een stabiele, snelle en veilige internetverbinding tijdens een drone operatie. Zowel voor het live streamen van drone beelden met een live weergave in een commando post of meldkamer, als voor live kunnen uploaden van ingewonnen drone data. Dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om direct naar kantoor foto’s en video’s te sturen voor directe verwerking. Ook het direct naar de klant sturen van net opgenomen beelden, voor bijvoorbeeld een nieuwsitem behoort tot de mogelijkheden. Wireless Wan biedt tevens de mogelijkheid om op locatie cruciale data zoals het weer/meteo, notams en andere drone gerelateerde informatie te kunnen raadplegen. En niet geheel onbelangrijk; onderweg en op locatie kan er gewerkt worden zoals men op kantoor ervaart”.

Droneland

Solution

Droneland kent een diversiteit in zijn klantenkring. Met 3 verschillende merken; Teltonika Networks, Cradlepoint en Netgear is er antwoord gegeven op de connectiviteitsbehoefte. De Nighthawk M5 MiFi van Netgear biedt invulling aan een mobiele internet hotspot in handen. Compact en eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Om maximaal rendement uit een mobiele internetomgeving te halen is er gekozen voor Cradlepoint. Overheidsinstellingen en de Brandweer maken hier veelal gebruik van. Beheer van de routers op afstand en het kunnen waarborgen van een zeer veilige mobiele internet verbinding wordt gegarandeerd door beheer- en applicatieplatform: NetCloud. De 4G routers van Teltonika zijn geïntrigeerd in de geboden alles-in 1 oplossing (Drone in Box). Daarnaast biedt Droneland ondersteuning van de benodigde inbouw van de 4G routers.

IoT/Mobile broadband data sim

De 4G/5G routers worden aangeboden in combinatie met een data simkaart om de data te kunnen ontsluiten. “De Echt Onbeperkt T-Mobile simkaart, aangeboden voor IoT Service Provider Comgate, sluit goed aan in dekking en uptime. Zo bieden we onze klanten de mogelijkheid om eenvoudig een mobiel internetwerk aan te leggen en zorgeloos gebruik te maken van snel en mobiel internet. Voor zowel het aansturen van de drone op afstand als voor het versturen van data naar de server.

Droneland 4G

Samenwerking

Het aanbieden van deze complementaire 4G & 5G oplossingen stelt Droneland in staat om meer waarde en service te bieden aan klanten. “Beheer, analyse en het toevoegen van apparaten op het netwerk nemen wij voor onze klanten uit handen. Om goede service te kunnen verlenen is het belangrijk om met een partij te schakelen die weten waar ze het over hebben. Dit is het geval bij Capestone. Ook het feit dat Capestone zowel 4G/5G hardware aanbiedt in combinatie met IoT/data sims is voor ons een pre”, aldus Vincent van Schijndel.

 

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland