Nederlandse Covid-19 snelteststraten uitgerust met Tijdelijk Internet pakket van Capestone – GidPro

Waar het bij een normale coronatest minstens 24 uur duurt voor je de uitslag krijgt, kan de uitslag bij een sneltest soms binnen een minuut al bekend zijn. Door snelteststraten in te richten, kan een hoop tijd worden bespaard. De landelijke snelteststraten kunnen zorgen voor een betere balans tussen enerzijds de druk op de gezondheidszorg en anderzijds economische activiteiten zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Bezoekers van Covid-19 snel teststraten worden aangemeld en geregistreerd. De uitslag van de test wordt digitaal vastgelegd. Een snelle en stabiele internetverbinding op locatie voor het informeren van bezoekers en gebruik van devices als laptops, is essentieel. GidPro is de specialist in het leveren van ICT Support voor evenementen. Sinds een aantal maanden is de verantwoordelijkheid van de gehele infrastructuur van tientallen snel teststraten door heel Nederland zoals Eindhoven, Leeuwarden en evenementenhal Ahoy daar bijgekomen.

Danny Kronenburg, oprichter en eigenaar van GidPro
“De hele exercitie om in hoog tempo tientallen locaties in vrijwel geheel Nederland te voorzien van ICT en connectiviteit om zo onze opdrachtgever in staat te stellen 24/7 dienstverlening te kunnen leveren, is mogelijk gemaakt door met goede partners, hoogwaardige apparatuur, en een gepassioneerd en talentvol team te werken”
Danny Kronenburg, oprichter en eigenaar van GidPro

Business Challenge

Omdat er op de meeste locaties geen vaste internet verbinding aanwezig was, werd de keuze voor een 4G oplossing snel gemaakt. Belangrijk bij de uitrol was het hoge tempo van realisatie in combinatie met de beste netwerkprestaties. Een andere belangrijk vereiste van de teststraten was de mogelijkheid van het remote kunnen beheren van de routers. Verschillende protocollen werden opgesteld door betrokken bestuur- en adviesgroepen om de veiligheid van de teststraten in acht te nemen.

 

covid-19 snelteststraten 4g oplossing

Solution

Om de doelstellingen van de snel teststraten te behalen door GidPro werd de samenwerking, die al ruim 5 jaar terug gaat met Capestone, geïntensiveerd. Als expert op het gebied van 4G hardware en connectiviteit adviseerde Capestone het Tijdelijk Internet pakket bestaande uit 4G hardware, connectiviteit en accessoires om mobiel internet op deze locaties mogelijk te maken.

GidPro, Cradlepoint en Capestone

Tijdelijk internet pakket

Het Tijdelijk Internet pakket is uitgerust met een 4G router (IBR900) van Cradlepoint. Beheer van de routers op afstand en het kunnen waarborgen van een zeer veilige mobiele internet verbinding wordt gegarandeerd door beheer- en applicatieplatform: NetCloud. Zo kan GidPro snel netwerken op geografisch verspreide locaties implementeren en dynamisch beheren, en doorlopend monitoren. Door Netcloud te integreren met de routers ontstaat de mogelijkheid om productiviteit te verbeteren, betrouwbaarheid te verhogen en kosten te verlagen.

Voor de connectiviteit in het pakket is er gekozen voor een simkaart van KPN IoT. Door de jarenlange ervaring in secure data-oplossingen, heeft KPN IoT zich bewezen als de beste partij om de Nederlandse Covid-19 snel teststraten van connectiviteit te voorzien. Het datanetwerk van KPN IoT levert een betrouwbare en snelle internetverbinding. Hierdoor kan de provider de benodigde veiligheidseisen van de teststraten waarborgen.

Advies op maat

Vanessa Claessen, Sales Director IoT bij Capestone vertelt over dit project: ‘In deze use case werd het meteen duidelijk dat dit een tijdelijke internetoplossing betrof, hiervoor hebben we onze partner GidPro een passend advies op maat gebracht. Dankzij onze expertise in hardware en connectiviteit hebben wij GidPro het juiste totaalpakket kunnen adviseren en leveren. GidPro heeft met hun technische kennis hier een makkelijke en snelle uitrol in kunnen ondervinden. Door de goede samenwerking met onze partners en leveranciers hebben we snel kunnen leveren in een project waar ik persoonlijk trots op ben dat we hieraan kunnen bijdragen.’

SLA Always online

Met betrekking tot het verlenen van Service vetelt Danny; “Om aan onze klant altijd de hoogste kwaliteit en uptime te kunnen garanderen, is het van uiterst belang dat we met betrouwbare systemen, apparatuur en support medewerkers werken. Met SLA Always Online biedt Capestone ons de zekerheid om te kunnen rekenen op deskundige ondersteuning en expertise in een bedrijfs kritische en time sensitive omgeving”.

SLA Capestone

Samenwerking

“De hele exercitie om in hoog tempo tientallen locaties in vrijwel geheel Nederland te voorzien van ICT en connectiviteit om zo onze opdrachtgever in staat te stellen 24/7 dienstverlening te kunnen leveren, is mogelijk gemaakt door met goede partners, hoogwaardige apparatuur, en een gepassioneerd en talentvol team te werken. In deze rare tijden doet het ons deugt om een bijdrage te mogen bieden aan iets meer vrijheid van mensen”, aldus Danny Kronenburg, oprichter en eigenaar van GidPro

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland