Verhuurunits met koel-, vries- en verwarmingsapparatuur van Coolworld uit Waalwijk verslimt door IoT

Coolworld Rentals is een full-service verhuurspecialist in koel-, vries- en verwarmingsapparatuur. Sinds haar oprichting in 1993 is de organisatie uitgegroeid tot een internationale speler die koel- en vriescellen, en industriële oplossingen voor proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming verhuur. Het bedrijf biedt flexibele en betrouwbare oplossingen voor tijdelijke capaciteitsproblemen, evenementen, uitval van apparatuur of bij het renoveren of reviseren van permanente systemen. Met een breed aanbod aan verhuuroplossingen zijn zij klanten 24/7 tot dienst voor de juiste huurkoeling of verwarming.

Vorig jaar zocht Coolworld een oplossing om zijn verhuurunits te verslimmen door gebruik te maken van een betrouwbare 4G IoT oplossing i.c.m 24×7-ondersteuning voor bedrijfskritieke applicaties. Door gebruik te maken van de 4G robuuste routers van Cradlepoint is elke unit nu op afstand beheersbaar en te monitoren. Door hoogwaardige netwerk apparatuur en betrouwbare verbindingen is het leven van medewerkers een stuk efficiënter en minder bewerkelijk geworden. En daarvan profiteren hun klanten van.

Jeffrey D'Hondt - Technical Director
“Wij hebben koel- en vriescellen die in eigen beheer zijn ontwikkeld, speciaal voor verhuur. Elke unit is kant-en-klaar uit voorraad leverbaar, verplaatsbaar, makkelijk schoon te maken en goed bereikbaar. Ons assortiment bestaat onder meer uit koelcellen, shockfreezers en vriescellen, ook voor ultra-lage temperaturen. Daarnaast hebben we ook voor verwarming en klimaatbeheersing allerlei units beschikbaar. Voor units die worden ingezet voor missie kritische toepassingen, is 24/7 online monitoring noodzakelijk. Zo kan bijvoorbeeld stroomuitval in een unit immers al snel een grote kostenpost worden, als de producten erin bederven omdat ze niet gekoeld worden”.
Jeffrey D’Hondt – Technical Director

Business Challenge

De grote diversiteit van klanten van Coolworld laat zien hoe sterk verhuurkoeling en verwarming aan alle sectoren is verbonden. Internationaal wordt er samengewerkt met toonaangevende bedrijven uit de industrie, pharma, chemie, food, retail en distributie. De koel- en vriescellen zijn speciaal in eigen beheer ontwikkeld voor verhuur. Elke unit is kant-en-klaar uit voorraad leverbaar, verplaatsbaar, makkelijk schoon te maken en goed bereikbaar. Het assortiment bestaat uit koelcellen, vriescellen, shockfreezers, tempereer koelcellen, tempereer vriescellen en ultra-lage temperatuur vriescellen. Omdat de verhuurkoeling en -verwarming ook wordt ingezet voor missie kritische toepassingen is het altijd online kunnen monitoren van de units noodzakelijk. Een storing in de unit kan al snel een grote kostenpost dreigen te worden indien producten niet gekoeld staan en bederven. Om dit te voorkomen biedt Coolword haar klanten 24/7 een unieke service die uit 2 stappen bestaat; alarmopvolging vanuit de meldkamer indien er een storing optreedt en de verstrekking van koelanalyses. Zo wordt er voorzien in temperatuurgrafieken die de klant gebruikt om kwaliteit te waarborgen.

Coolworld zocht een oplossing om zijn verhuurunits nog beter op afstand te kunnen benaderen en te monitoren door gebruik te maken van een betrouwbare 4G IoT oplossing i.c.m. 24×7-ondersteuning voor bedrijfskritieke applicaties. Door gebruik te maken van de robuuste 4G routers van Cradlepoint is elke unit nu op afstand bereikbaar en te monitoren. Op deze manier kan Coolworld zijn dienstverlening aan klanten garanderen door dag en nacht bewaking van de units en indien nodig de klant te informeren over een storing of bijvoorbeeld stroomuitval.

Coolworld Rentals

Solution

Voor de invulling van het connectiviteitsvraagstuk nam Coolworld distributeur Capestone in de arm. Capestone is de gespecialiseerde 4G/5G Wireless WAN & IoT distributor die al ruim tien jaar 4G/5G mobiel internetoplossingen aanbiedt wereldwijd. Met een 4G/5G router oplossing van Capestone beschikt men altijd en overal over een snelle en veilige mobiele internet verbinding. Het biedt flexibiliteit, redundantie en met SD-WAN kunnen netwerken gevirtualiseerd en centraal beheerd worden.

De koelcontainers en invriescontainers van Coolworld beschikken over een geïntegreerde of losse schakelkast inclusief alle apparatuur zoals de 4G routers. De data die ontsloten wordt, zoals temperatuur, is gekoppeld aan een webserver.  Op de container zorgt een 4G antenne voor optimaal ontvangst.  Om alle verhuurcellen  eenvoudig te kunnen beheren adviseerde Capestone de hardware van Cradlepoint. Cradlepoint is marktleider in mobiele 4G/5G oplossingen en staat bekend om zijn robuuste routers die de snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit leveren die organisaties vereisen. Maximaal rendement middels uitgebreide cloud management tools!

Beheer van de routers

Beheer van de routers op afstand en het kunnen waarborgen van een zeer veilige mobiele internet verbinding wordt gegarandeerd door beheer- en applicatieplatform: NetCloud. Zo kan Coolworld snel netwerken op geografisch verspreide locaties implementeren en dynamisch beheren, en doorlopend monitoren. Door Netcloud te integreren met de routers ontstaat de mogelijkheid om productiviteit te verbeteren, betrouwbaarheid te verhogen en kosten te verlagen. Zo kunnen configuraties eenvoudig naar een gehele groep gepusht worden. Op deze wijze wordt foutgevoeligheid uitgesloten en kan er zelfs online bij de koel/vries en  invriescontainers finetuning plaatsvinden van instellingen, iets wat bij bijvoorbeeld de vleesindustrie veel voorkomend is door de product afhankelijkheid.

Netcloud

IoT data sim

Om data te kunnen ontsluiten, hebben 4G/5G routers een data-abonnement nodig dat voorziet in hoge dekking en uptime. Netwerkdekking, beschikbaarheid en netwerk redundantie zijn voor Coolworld essentieel. Om deze reden werd er gekozen voor de esim van Comgate. Deze IoT/M2M simkaarten kunnen wereldwijd worden gebruikt, zijn multi-operator en multi-netwerk. Zo wordt er altijd gebruik gemaakt van het sterkst beschikbare netwerk signaal.

sim

Partnership & Use case video 

Voor de implementatie van de 4G routers van Cradlepoint en de simkaarten is er door de engineers van Capestone uitgebreid getest. “Om onze service te kunnen waarborgen werken graag met partners die over specialistische kennis beschikken, hoogwaardige apparatuur gecombineerd met korte lijnen. De juiste tools, zoals NetCloud van Cradlepoint maakt het leven van onze collega’s een stuk efficiënter en minder bewerkelijk, wat we uiteindelijk kunnen doorvoeren aan onze klanten. Uiteindelijk gaat het om de betrouwbaarheid naar onze klanten toe”, aldus Eddy van der Kamp, Director Sales & Marketing.

Eddy Coolworld Rentals

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Capestone voor uw bedrijf kan betekenen? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838. Wilt u meer informatie over Coolworld Rentals? U  kunt meer lezen op de volgende website: https://www.coolworld-rentals.com/nl-nl