Grootste foto aanbieder kiest voor Capestone

CEWE werd in 1961 opgericht door H.C. Heinz Neumüller, uitbater van een kleine fotozaak in Oldenburg, en heeft sindsdien een lange weg afgelegd en verschillende transities in de fotografie met glans doorstaan. Ruim 50 jaar later is CEWE namelijk gevestigd in 24 Europese landen en is het de grootste Europese speler op het vlak van foto finishing. Met 3.300 medewerkers in 11 moderne productielaboratoria print CEWE jaarlijks voldoende foto’s om – als je ze allemaal naast elkaar legt – 10 keer de wereld rond te gaan. Om de machines van de Fotokiosken van CEWE uit te kunnen lezen, is er gekeken naar de mogelijkheden van 4G mobiel internet. Dit bleek zeer stabiel te zijn. De totaaloplossing is ingevuld door Capestone met 4G hardware in combinatie met connectiviteit.

Cees Klaassen, Service Coördinator OSF bij CEWE
“De routers werden netjes ingeregeld en bij vragen zijn de lijnen kort. Je merkt dat Capestone en Teltonika ook een goede band hebben, omdat zaken snel geregeld zijn”.
Cees Klaassen, Service Coördinator OSF bij CEWE

Business Challenge

CEWE biedt fotokiosken die terug te vinden zijn in verschillende (retail) ketens over heel Europa. Mediamarkt, Albert Heijn en Jumbo zijn o.a. klant. Cees Klaassen, Service Coördinator OSF bij CEWE Nederland verteld: “Deze bedrijven maken gebruik van de software en het printen via CEWE. Hun klanten kunnen via de website foto’s bestellen of dit doen in de winkel. Op de CEWE Fotokiosk in de shop kun je heel gemakkelijk verschillende mobiele toestellen koppelen, om zodoende eenvoudig je geselecteerde foto’s af te drukken op gewenst formaat, met of zonder bewerking. Ideaal gezien staan mobiele telefoons helemaal vol met foto’s waar weinig mee gebeurt. We zien niet alleen een stijging in het laten afdrukken van foto’s vanuit de mobiele telefoon, ook het zelf samenstellen van fotoboeken neemt toe. Juist omdat we overal een camera bij de hand hebben via onze telefoon, is het vastleggen van momenten niet meer weg te denken.” In alle Kruidvat filialen is tevens een Fotokiosk terug te vinden. Voorheen maakte de fotokiosken van CEWE gebruik van vast internet via een analoge lijn om de machines uit te lezen. Om kosten te besparen en minder afhankelijk te worden van de vaste lijn, ging CEWE kijken naar andere opties.

CEWE fotoKiosk

Solution

4G mobiel internet bleek zeer goede vervanging van analoge lijn te zijn. Voor deze oplossing kwam CEWE al snel uit bij de 4G LTE routers van Teltonika in combinatie met connectiviteit. Grootste voordeel van de routers is het feit dat je alle routers kan monitoren. Alles ligt in eigen beheer. Via RMS, het Remote Management System van Teltokina kunnen we alles monitoren en managen. Dit resulteert in een laag storingspercentage, dat uiteraard invloed heeft op de kosten en tevredenheid van CEWE klanten. Door de fotokiosken uit te rusten met een router om draadloos verbinding te maken met het internet via het 4G mobiele netwerk, is CEWE in staat om een volledige totaaloplossing aan te bieden aan retailketens.

CEWE foto
CEWE topology

Waarom Capestone en Teltonika?

“Capestone is eigenlijk direct de partij geweest waar we aan dachten om de 4G routers te leveren. Het is een partij waar ik persoonlijk contact heb met de medewerkers wat zeer prettig werkt. De routers werden netjes ingeregeld en bij vragen zijn de lijnen kort. Je merkt dat Capestone en Teltonika ook een goede band hebben, omdat zaken snel geregeld zijn. Het team heeft verstand van zaken en zijn een specialist in hun vakgebied”, aldus Cees Klaassen, Service Coördinator OSF bij CEWE.

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland