Snelle, veilige en stabiele 5G internetverbinding voor kantoor

Een uitdaging waar veel bedrijven in Nederland mee te maken hebben is het beschikken over een goede internetverbinding op kantoor. Een onstabiele, onbetrouwbare of simpelweg trage internetverbinding kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Zo kan dit bijvoorbeeld van invloed zijn op de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen. Hiermee verspilt u niet alleen tijd maar ook geld. Het gebruik van een 5G router voor primair internet of als back-up bij glasvezel / koper kan in veel gevallen de oplossing bieden.

5G Fixed Wireless Access

Zo ook bij Capestone. Op het hoofdkantoor in Leiden draait Capestone volledig op een 5G mobiele internetoplossing. Jos Ouwerkerk, Managing Director bij Capestone verteld: “Toen Capestone in 2020 naar dit kantoor verhuisde was er nog geen kabel voor vast internet. Het aanleggen van een vaste lijn is erg kostbaar en neemt veel tijd in beslag. Daarom was de keus voor Fixed Wireless Access snel gemaakt. Onze 5G internetoplossing bestaat uit de E3000 5G router van Cradlepoint met dual 5G modem waarmee wij bedrijfskritische applicaties netwerk technisch kunnen scheiden van het overige dataverkeer zonder dat we hoeven in te leveren op bandbreedte. De 5G modems worden aan het internet verbonden door Comgate M2M/IoT simkaarten inclusief een vast IP-adres op het KPN IoT en T-Mobile Nederland netwerk met ieder 1TB aan 5G data per maand.

capestone kantoor

Load Balancing voor een redundante internetverbinding

De E3000 5G router is geschikt als permanente of tijdelijke internet-voorziening voor bedrijven dankzij o.a. een dual 5G modem, WiFi 6 en 5 LAN/WAN poorten.

In de router is een Cradlepoint MC500 Modem aangesloten om een extra modem toe te voegen maar ook extra simkaartsleuven. Op deze manier heeft Capestone een back-up verbinding opgezet, en wordt Load Balancing mogelijk gemaakt. Een Load Balancing router probeert de beschikbare breedbandverbindingen te delen tussen de meerdere apparaten/gebruikers. Als er bijvoorbeeld twee medewerkers zijn die tegelijkertijd in een Teams Meeting zitten, zou een Load Balancing router het verkeer voor de eerste gebruiker langs de eerste netwerkverbinding moeten leiden, terwijl de tweede netwerkverbinding voor de tweede gebruiker wordt gebruikt. Ook kan Capestone middels NetCloud van Cradlepoint filters instellen om aan te geven welke websites, applicaties of software over welke sim moeten gaan. Zo kan er eenvoudig prioriteit gegeven worden aan bepaalde werkzaamheden door deze standaard via één bepaalde simkaart te laten lopen.

Cradlepoint E3000 | 5G Router
enterprise 4g 5g

Accessoires

Om het interne netwerk volledig dekkend te maken zit aan de E3000 router een 48 poorts PoE switch gekoppeld. Met de switch verbindt Capestone verschillende appraten op hetzelfde netwerk. Zo kunnen al deze apparaten zoals printers, VoIP of de server met elkaar communiceren. Daarnaast heeft Capestone meerdere Ubiquiti WiFi 6 Access Points aangesloten op de switch. Door de access points op verschillende locaties binnen het kantoor te plaatsen, kunnen medewerkers er zeker van zijn dat er in elke ruimte een snelle wifi verbinding is.

Connectiviteit

Voor de connectiviteit maakt Capestone gebruik van de Echt Onbeperkt proposities van IoT Service Provider, en zusterbedrijf, Comgate. Voor de primaire verbinding wordt de KPN IoT Echt Onbeperkt data bundel gebruikt. Als back-up gebruikt Capestone de T-Mobile Echt Onbeperkt data bundel. Mike Nicolai, Support Engineer bij Capestone verteld: “Groot voordeel van de Echt Onbeperkt propositie van KPN IoT is dat we een vast IP-adres kunnen instellen. Dit zorgt ervoor dat ik eventuele netwerkproblemen op afstand kan oplossen. Daarnaast is het ook eenvoudiger om veiligheidsprotocollen in te bouwen met een vast IP-adres.”

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Capestone voor uw bedrijf kan betekenen? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief