Capestone & Axoft voorzien bouwketen van mobiel internet over het 5G netwerk

Axoft IT & Telecom BV is een full service dienstverlener op het gebied van IT en Telecom voor MKB en groot zakelijke bedrijven. Ze ondersteunen bedrijven en organisaties in het creëren van een zorgeloze digitale werkomgeving. Hierbij kunt u denken aan Cloud telefonie, Security en Internet of Things oplossingen. Capestone voorziet Axoft al ruim 8 jaar van draadloze internetoplossingen en Rugged/ATEX devices voor missie- en bedrijfskritische communicatie. In 2021 kreeg Axoft de opdracht om de bouwketen van klant Adriaan van Erk te voorzien van een snelle en stabiele internetoplossing. In samenwerking met Capestone en KPN is hier een geschikte 5G oplossing geleverd.

Business Challenge

De Adriaan van Erk Groep ontwikkelt, bouwt en levert al ruim 60 jaar woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen in Nederland. Om de kwaliteit te bewaken worden duurzame materialen gebruikt en hoge kwaliteitseisen gesteld. De Adriaan van Erk groep heeft door heel Nederland verschillende nieuwbouwprojecten in ontwikkeling en uitvoering variërend tussen de 100 en 1550 woningen. Naast het fysieke werk op de bouwplaats moeten projectplanners en uitvoerders ook kantoor werkzaamheden in de bouwkeet kunnen uitvoeren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het ontvangen en versturen van e-mails maar ook het openen van BIM modellen via de server. Om in de bouwkeet te kunnen werken is een goede wifi noodzakelijk. Het gebruik van de vaste lijn kan hier de oplossing bieden. Nadeel hiervan is dat de vaste lijn niet altijd aanwezig is, en het aanleggen ervan zeer kostbaar. Daarnaast blijft een bouwkeet nooit twee jaar op dezelfde plek staan. Zodra een onderdeel is afgerond, schuift deze weer zo’n 500 meter op. Vaak rijkt de kabel niet ver genoeg om iedere plek van de bouwlocatie te voorzien van internet.

Als vervanging van de vaste lijn creëerde medewerkers van Adriaan van Erk wifi door een 4G dongle in een router te pluggen. Dit gaf echter niet de gewenste resultaten, de snelheid van de 4G verbinding was niet toereikend. Ook zijn moderne bouwketen zeer goed geïsoleerd wat betekent dat het lastiger wordt om een sterke internetverbinding door te laten. Dit resulteerde erin dat het netwerk te traag was om mee te werken.

Adriaan van erk bouwterrein

Solution

In 2021 legde Adriaan van Erk de business case bij Axoft voor. Belangrijke aspecten voor Adriaan van Erk waren: het beschikken over een snelle mobiele internetverbinding die overal in Nederland een goede dekking heeft en welke gemakkelijk te implementeren is. Ook lag de voorkeur bij 5G hardware en connectiviteit. Zodat ze alvast voorgesorteerd zijn op de toekomst van 5G. In samenwerking met Capestone heeft Axoft een geschikte oplossing kunnen bieden.

Capestone adviseerde de Cradlepoint R1900, een krachtige en robuuste 5G router. De router biedt een compact ontwerp waarbij draadloze en bekabelde verbindingen een optimale poortplaatsing hebben. Hierdoor is de installatie van de 5G router op de krapste plekken eenvoudig te realiseren. De R1900 heeft failover wat betekent dat het 5G modem automatisch overschakelt naar 4G wanneer er geen 5G netwerk beschikbaar is. Om een beter ontvangst en snellere mobiele dataverbinding door te voeren naar de router is het verstandig om een externe antenne toe te voegen. Voor deze use case hebben Capestone en Axoft gekozen voor de 5G MIMO antenne. Deze antenne is zeer robuust en geschikt voor zowel indoor als outdoor toepassingen. Om het maximale ontvangst op te vangen is de antenne aan de router gekoppeld en op het dak van de bouwkeet gemonteerd. De 5G connectiviteit verzorgde Axoft in samenwerken met KPN.

Eenvoudig monitoren en beheren via Netcloud

Jan van Baalen , applicatiebeheerder bij Adriaan van Erk zegt hierover: “We hebben de mobiele internetoplossing van Axoft & Capestone nu bij vier bouwketen uitgerold en zijn erg tevreden. De snelheid en dekking van de wifi is nu uitstekend en zorgt niet meer voor vertragingen. We hebben nu bijvoorbeeld op onze locatie in Waddinxveen 4 keer zoveel bandbreedte ter beschikking! Een ander voordeel is dat we via NetCloud gegevens kunnen monitoren en beheren maar ook sneller uitbreiden. Zo richten we bijvoorbeeld op nieuwe locaties heel eenvoudig de wifi wachtwoorden voor gasten in, zonder dat er fysiek iemand naar toe moet.”

R1900 Cradlepoint bouwterrein

Samenwerking

Pim Koopman, Accountmanager bij Axoft vertelt over de samenwerking met Capestone: “Capestone is een gespecialiseerde distributeur die heel goed begrijpt wat er speelt bij de eindklant. Ze zijn erg partner gericht en denken mee aan een passende oplossing. Daarnaast vinden wij de flexibiliteit ook erg prettig. Zo hadden we laatst met spoed een router nodig voor één van de bouwketen. Capestone heeft hier uiterst snel gehandeld om deze direct leveren en zelfs te installeren op locatie. Dit alles resulteert erin dat wij al meer dan acht jaar erg tevreden partners zijn.”

Bouwkeet Adriaan van Erk

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Capestone voor uw use case kan betekenen? Onze sales afdeling denkt graag met u mee! Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838.
Wilt u meer informatie over Axoft of Adriaan van Erk? U  kunt meer lezen op de volgende websites: https://www.axoft.nl/ | https://adriaanvanerk.nl/

Neem contact op met onze experts!

Direct contact

Capestone bv
Haagse schouwweg 6
2332KG Leiden
Nederland