Mobile Broadband Kit in combinatie met Cradlepoint routers

Overal ter wereld toegang hebben tot een stabiele en veilige internetverbinding is niet altijd van zelfsprekend. Zeker niet op tijdelijke en/of afgelegen locaties in combinatie met extreme omstandigheden en waar geen vaste lijn beschikbaar is. Het komt echter wel veelvoudig voor dat militairen op een missie, medewerkers in de bouw of pop-up test locaties op dit soort plekken toegang moeten hebben tot het internet. Speciaal voor deze toepassingen heeft Capestone eind 2021 de Mobile Broadband Kit (MBK) van 4K Solutions in haar portfolio opgenomen. 

De MBK is een 4G LTE/5G oplossing die ideaal is voor klanten die een snelle Mobile Broadband oplossing nodig hebben voor toepassingen in voertuigen, evenementen en mobiele commando-eenheden. De kit wordt geleverd als een robuuste koffer en is speciaal ontworpen voor Cradlepoint routers. Voordelen van de kit zijn: de hoge batterijduur, het kan tot 85 WiFi gebruikers / clients aansluiten op het netwerk, uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en de snelle setup. Het is een unieke oplossing voor partners die verkopen aan de publieke sector, evenementenmarkt, automotive- en maritieme sector.

Mobile Broadband Kit

Capestone distribueert de Mobile Broadband Kits (MBK) in combinatie met Cradlepoint 4G/5G routers om zo totaaloplossingen te bieden aan bedrijven en organisaties die de behoefte hebben aan snel, veilig en betrouwbare mobiele internetoplossingen. U kunt de koffer afnemen met een Cradlepoint IBR1700 of IBR900 4G router of de R1900 5G router. De kits zijn ook beschikbaar zonder Cradlepoint router zodat u uw eigen hardware hierin kunt implementeren. Door gebruik te maken van ’s werelds 4G LTE / 5G netwerken kunnen klanten de MBK gebruiken voor ziekenhuis- en medische operaties, klinieken, ingenieurswerk, het runnen van hun bedrijven, hulpverleners, brandweerkorpsen en defensie eenheden.

Kom in contact

 

Uitgebreid netwerkbereik

In tegenstelling tot een standaard hotspot met een bereik tot minder dan 30 meter, heeft de MBK een aangetoond maximaal bereik van 280m. Daarbij kan de ingebouwde voeding tussen de 4 tot 14 uur werken zonder op te laden (afhankelijk van de gekozen uitvoering).

Connectiviteit en beveiliging

Met de Kit kan er wifi aangeboden worden aan groepen van 50 tot 85 personen in gebieden die normaal gesproken niet worden gedekt door wifi of Mobile Broadband. Verder heeft u de mogelijkheid om uw netwerk te beveiligingen door middel van een VPN, Firewall of andere beveiligingsmaatregelen.

Wereldwijde inzetbaarheid van de MBK’s

De Mobile Broadband Kits zijn wereldwijd inzetbaar, van Oost-Europa, Mongolië, Afrika, Afghanistan tot Korea en Azië. De MBK-900, 1700 en 1900 zijn ideaal voor sectoren waar flexibiliteit en draagbaarheid van toepassing zijn:

  • Evacuaties in noodgevallen
  • Business reizigers
  • Eerste hulpverlener
  • Internet Service Herstel
  • Medische “Crash” Kits
  • Militaire operaties
  • Telegeneeskunde

MBK varianten

De Mobile Broadband Kits met Cradlepoint 4G router hebben standaard de beschikking over een LTE Advanced 600 Mbps 4G LTE-modem, WiFi, GPS, dual SIM en NetCloud Manager. De MBK met 5G router heeft één geïntegreerde LAN-poort voor het aansluiten van een PoE-switch en een WAN-poort voor het aansluiten van een vaste lijn op de 4G-router als back-up indien nodig. ​​​​​​Ook biedt het 802.11 wifi 6 draadloze en ethernet netwerkopties.​​​​​​ Hieronder kunt u de specificaties lezen van de drie verschillende uitvoeringen.

All-in One oplossing

Ook heeft u de optie om de MBK inclusief 4G/5G router, 4G/5G data abonnement voor Nederland en Europa als een Managed Dienst af te nemen. Deze totaaloplossing is per week of per maand te huur.

Wilt u meer informatie over deze MBK varianten? Neem contact op met sales@capestone.com of bel naar 085 111 0838.

Inclusief Sonim XP8 Smartphone

Capestone biedt ook de optie om de MBK IBR1700 uit te breiden met 4 Sonim XP8 devices. Dit toestel is ideaal voor gebruik in extreme omstandigheden zoals: kou, hitte, vocht of stof. Ook is de smartphone IP68, IP69 en MIL-STD810G gecertificeerd. En vanwege de alarmknop, de Push-to-Talk knop en vele mogelijkheden voor het gebruik van eigen apps is de Sonim XP8 ook ideaal voor lone workers, zoals: beveiligers, bouwvakkers, beroepschauffeurs en zorgverleners.

Capestone Roadshow

In het najaar van 2021 zijn Robert de Jager en Patrick Eijsackers van start gegaan met de Capestone Roadshow. ​​​​​​Samen met de Mobile Broadband Kit gingen zij op bezoek bij partners voor een kop koffie en natuurlijk een demonstratie! Doordat de Mobile Broadband Kit een “Grab & Go” All-in One oplossing is, konden ze snel en eenvoudig tonen hoe de koffer werkt en over welke voordelen deze beschikt.

Een van deze partners was: MCT. Met een breed portfolio aan telecom- en ICT-diensten is het de missie van MCT om organisaties efficiënter en productiever te maken. Net als Capestone volgen ze nauwlettend trends en ontwikkelingen in de markt, waardoor de interesse in de MKB al snel was gewekt en nu zelfs aan klanten wordt geleverd. Heeft u, net zoals MCT, ook interesse in een demonstratie van de Mobile Broadband Kit? Robert de Jager en Patrick Eijsackers komen graag in contact! Indien u interesse heeft stuurt u dan een mail naar sales@capestone.com, bel naar 085 111 0838 of vul hieronder het contactformulier in.

Kom in contact
Schrijf u in voor de nieuwsbrief