Zyxels 5G Fixed Wireless Access oplossingen

Diverse netwerkapparatuur fabrikanten komen met 5G producten op de markt. Een daarvan is Zyxel. Zij specialiseren zich met hun 5G portfolio op 5G Fixed Wireless Access oplossingen voor Small Office, Home Office, tijdelijke / pop-up locaties, bouwlocaties, vakantieparken en het MKB.

Met 5G Fixed Wireless Access (FWA) kan de eindgebruiker permanent via een 4G/5G verbinding toegang krijgen tot het internet. Een 5G FWA oplossing is het best te vergelijken met een draadloze glasvezelverbinding, voornamelijk bedoeld voor locaties waar de aanleg van een vaste verbinding niet haalbaar is vanwege de hoge kosten of de geografische eigenschappen van de locatie. Denk hierbij aan afgelegen locaties, zoals; weilanden, bergen, nieuwbouw wijken en andere buitengebieden die lastig te bereiken zijn. Een Fixed Wireless verbinding is dan vaak de enige oplossing. Capestone distribueert de 5G routers en mifi van Zyxel binnen de gehele Europese Unie. Het gehele portfolio wordt geleverd aan resellers, system integrators, zakelijke klanten, ISP’s, overheidsinstellingen en service providers. Daarbij krijgen onze partners de mogelijkheid tot trainingen, projectondersteuning, product leveringen en technisch support. Dit alles in nauwe samenwerking met het Zyxel regionale Benelux kantoor.

Lees in dit artikel meer over het 5G portfolio van Zyxel en de verschillende toepassingen daarvan.

Kom in contact met onze experts

Het 5G aanbod van Zyxel

Zyxel biedt een breed product portfolio van 5G NR-apparaten – buiten, binnen en draagbaar – geschikt voor een reeks toepassingen en een verscheidenheid aan netwerkinfrastructuren. Zo is de Zyxel NR2101 een handige 5G MiFi met een hoge downloadsnelheid en een uitgebreide set van frequentiebanden zodat de mobiele router op veel plekken ter wereld ingezet kan worden. Hierbij kunt u denken aan campings, het openbaar vervoer of andere tijdelijke locaties.

Bekijk direct de Zyxel NR2101
5G portfolio zyxel
Primaire internetverbinding voor tijdelijk locaties met de Zyxel NR5101

De Zyxel 5G NR5101 router kan gebruikt worden als primaire netwerkverbinding, maar kan ook fungeren als back-up voor het huidige netwerk. De NR5101 is ideaal voor 5G Fixed Wireless Access toepassingen dankzij de hoge doorvoercapaciteit. Hierdoor is de Indoor router is geschikt voor tijdelijke locaties zoals: pop-up locaties, evenementen of kantoorpanden waarbij men in afwachting is op glasvezel.

Goed voorbeeld van deze krachtige 5G router op een tijdelijke locatie was te zien tijdens een groot evenement in Taiwan dit jaar. Tijdens het evenement was het belangrijk dat de 360-gradencamera’s zonder vertraging 4K-panoramavideo’s konden livestreamen. De eventorganisatie ging op zoek naar een passende oplossing en vond deze in de NR5101 5G router van Zyxel. De hoge snelheden en lage latency van de router zorgden ervoor dat de 360-graden camera’s 4K panoramische video’s konden livestreamen zonder vertraging. De 5G mobiele internetoplossing zorgde voor een naadloze 5G-connectiviteit met voldoende bandbreedte, zelfs op locaties met duizenden gelijktijdige gebruikers. Dit zorgde voor een optimale gebruikerservaring zonder zorgen over internetonderbrekingen of -uitval.

Bekijk direct de Zyxel NR5101
24/7 bewaking van bouwterreinen met Zyxel 5G Outdoor router

Naast de Indoor 5G router heeft Zyxel ook een Outdoor variant in het portfolio: de NR7101. De outdoor router beschikt over industriële kwaliteiten en is met zijn outdoor-vriendelijke ontwerp weerbestendig tegen: IP68: water, stof, vuil en zand. Dit maakt deze 5G router ideaal voor gebruik op bouwlocaties waar 24/7 videobewaking vereist is.

cctv bouwplaats

Het installeren van bewakingssystemen op bouwlocaties kan een grote uitdaging zijn. Voornamelijk door de slechte kwaliteit van de beelden en matige opvolging. Alleen een stabiele en ononderbroken verbinding met een back-up optie, biedt de mogelijkheid om kristalheldere visuele beelden op te nemen en op te slaan. De NR7101 router biedt de benodigde snelheid en betrouwbaarheid die surveillance camera’s vragen. Zo heeft de Zyxel outdoor router downloadsnelheden hoger dan 5 Gbps op het 5G netwerk en tot 2 Gbps op het mobiele 4G netwerk. En doordat de router Dual SIM is, kunt u een back-up simkaart implementeren zodat er een redundante internetverbinding opgezet kan worden. Verder beschikken de 5G routers van Zyxel over een eigen platform: het Nebula Control Center. Hierdoor wordt beheer op afstand mogelijk gemaakt. Zo kunnen kleine technische problemen snel opgemerkt en opgelost worden. Ideaal voor bedrijven die op verschillende locaties 5G oplossingen hebben uitgerold.

Kom in contact
Fixed Wireless Access in het buitengebied

Anderzijds kan de NR75101 ook geïmplementeerd worden als onderdeel van een Fixed Wireless Access opstelling waarbij de router uitgebreid wordt met een switch en access points om een volledig wireless netwerk te maken. Deze toepassing kan de oplossing bieden voor bedrijven in het buitengebied waar geen vaste internetverbinding mogelijk is. Voorbeeld hiervan zijn vakantie- en recreatieparken. Zo kan de Zyxel Outdoor router samen met een 5G Outdoor Antenne de 5G verbinding opvangen en via verschillende access points verspreiden over het park. Op deze manier kunnen bezoekers overal op het terrein genieten van een snelle en stabiele internetverbinding.

Bekijk direct de Zyxel NR7101
nebula nr7101

Zyxel Nebula Control Center

Sinds 2016 heeft Zyxel een eigen (gratis) platform met nu ook een naadloze integratie voor de routers: NR5101 en NR7101 genaamd: Nebula Control Center (NCC). Met het Nebula Control Center kunt u op afstand verbinden met de Zyxel router en deze bewaken en beheren zonder enige complexiteit. Via de website of app krijgt u een overzichtelijk dashboard te zien met informatie over de verbonden gebruikers, het aantal aangesloten apparaten, de status van het netwerk en de activiteiten binnen het netwerk.

Het NCC biedt 24×7 bewaking over het gehele netwerk en geeft beheerders real-time en historische overzichten van activiteiten. Verder is het NCC uitgerust met een aantal beveiligingstools die optimale bescherming bieden aan netwerken, apparaten en gebruikers.

Wilt u meer weten over het Nebula Control Center? Neem dan contact op met onze Sales Engineers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief