Verbeterde zorg door mobiel internet

Ontwikkelingen zoals elektronische medische dossiers, telegeneeskunde en Internet of Things verleggen de grenzen van hoe en waar gezondheidszorg wordt geleverd. Medische professionals helpen patiënten overal, van klinieken en ziekenhuizen tot pop-up locaties. Om patiënten op al deze locaties de best mogelijke zorg te leveren is het essentieel dat er altijd een flexibele, betrouwbare en veilige internetverbinding aanwezig is. Met de 4G/5G routers en NetCloud Service van Cradlepoint kan er een stabiele en betrouwbare LTE en 5G Wireless WAN verbinding opgezet worden. Hiermee kunt u bijvoorbeeld instellingen binnen de gezondheidszorg toegang bieden tot applicaties die levens helpen redden en de kwaliteit van leven verbeteren. Als gespecialiseerde 4G/5G Wireless WAN & IoT distributor geven we u graag meer informatie over belangrijke functies en belangrijke opties die u kunt overwegen in het maken van uw hardware keuze. 

Kom in contact

Mobiel internet in de gezondheidszorg

Door ontwikkelingen op het gebied van 5G, Edge en IoT ontstaan er steeds meer nieuwe kansen om de vooruitgang van de gezondheidszorg te stimuleren. Door apparaten met mensen en met elkaar te laten praten wordt de zorg efficiënter en beter. Zo kunnen patiënten eerder bij hun arts terecht door een afspraak op afstand te hebben en kunnen docenten aan meerdere studenten tegelijkertijd online een praktijkles geven. ​​We bespreken hieronder enkele voorbeelden van toepassingen in de gezondheidszorg:

Pop-up locaties

LTE- en 5G-routers stellen zorginstellingen in staat om snel en overal tijdelijke locaties op te zetten. Hierbij kunt u denken aan test- en vaccinatiefaciliteiten. Op dit soort locaties is een bekabelde verbinding niet altijd mogelijk. Hier kan een LTE- of 5G router van Cradlepoint met connectiviteit van Comgate de oplossing bieden. Groot voordeel van de Cradlepoint hardware is de eenvoudige set-up, dit zorgt ervoor dat een IT-professional niet ter plaatse nodig is. Het IT-team kan connectiviteit en beveiliging centraal bewaken en afstemmen via een cloudgebaseerd netwerkbeheerplatform zoals Netcloud.

Ambulances & medische voertuigen

De communicatie over een binnenkomende patiënt tussen medische voertuigen en ziekenhuizen is cruciaal voor het correct en snel behandelen van verwondingen of andere ongevallen. Vooral voor tijdgevoelige scenario’s zoals een persoon die een beroerte krijgt. Voor deze toepassing is het van levensbelang dat de connectiviteit krachtig en betrouwbaar is zodat de ingebouwde videocommunicatie en gegevensoverdracht altijd vlekkeloos verloopt.

Telegeneeskunde

Telegeneeskunde bezoeken zijn tegenwoordig gebruikelijk voor alle soorten zorg. LTE- en 5G-routers kunnen met artsen naar huis worden gestuurd en/of in een kliniek worden gebruikt, waardoor videostreaming met hoge bandbreedte en lage latentie aan beide uiteinden van een telegeneeskunde afspraak mogelijk is. Dit resulteert erin dat de arts meer afspraken op een dag kan uitvoeren of patiënten die niet in staat zijn om fysiek naar de dokter te gaan toch een afspraak met de dokter kunnen hebben.

Bijpassende Cradlepoint hardware

Binnen de gezondheidszorg dient u met een aantal zaken rekening te houden bij het kiezen van de juiste hardware. Als specialist geven we u graag een aantal tips waaraan u moet denken.

Allereerst is het noodzakelijk dat de routers beschikken over hoge security maatstaven. Patiëntendossiers en gegevens kunnen zeer gevoelige informatie bevatten en moeten te allen tijde beschermt zijn tegen hackers of andere kwaadwillende. Cradlepoint biedt hier verschillende oplossingen voor. Zo zit er in elke Cradlepoint router een ingebouwde firewall die standaard al het ongevraagde inkomende verkeer weigert. Ook kunt u middels Netcloud Manager extra veiligheid inbouwen door bijvoorbeeld ‘Threat detection” en “Web Filtering” te gebruiken. Zo kunt u er zeker van zijn dat de mobiele internetverbinding binnen zorginstellingen veilig loopt.

Ten tweede is een redundante internetverbinding van groot belang. Het is daarom aan te raden om binnen de gezondheidszorg een router met dual sim te selecteren. Zo kunt u twee simkaarten van verschillende providers in de router instellen; één voor primair internet en de ander voor back-up. Het werk in ziekenhuizen, zorginstellingen of dokterpraktijken is van groots belang, het gaat tenslotte om mensenlevens. Wanneer het leven van een patiënt in gevaar is kan het niet zo zijn dat de internetverbinding niet snel genoeg is of zelfs down gaat. Door een router met dual sim te kiezen heeft u altijd een back-up voor noodgevallen.

Heeft u behoefte aan maatwerk voor uw use case? Ons sales team staat u graag te woord. U kunt een e-mail sturen naar: Sales@capestone.com of bellen naar: 085 111 0838.

Kom in contact

Use case GidPro

Waar het bij een normale coronatest minstens 24 uur duurt voor je de uitslag krijgt, kan de uitslag bij een sneltest soms binnen een minuut al bekend zijn. Een snelle en stabiele internetverbinding op locatie voor het informeren van bezoekers en gebruik van devices als laptops, is essentieel. Als expert op het gebied van 4G hardware en connectiviteit adviseerde Capestone het Tijdelijk Internet pakket bestaande uit 4G hardware, connectiviteit en accessoires om mobiel internet op deze locaties mogelijk te maken

Lees meer
covid-19 snelteststraten 4g oplossing

Meer weten? Vraag het aan onze expert

Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. Of u nu technische ondersteuning zoekt voor uw Wireless Wan oplossing of algemene informatie over ons assortiment verlangt. Laat uw bericht achter en wij komen er spoedig op terug!

Direct contact
Service
Schrijf u in voor de nieuwsbrief