Creëer eenvoudig uw M2M/IoT-oplossing door middel van een 4G USB dongle

Wist u dat er veel IoT projecten zijn die on-hold gaan of zelfs volledig stop worden gezet doordat marktpartijen niet de juiste combinatie selecteren van mobiele hardware en M2M/IoT connectiviteit?

Capestone ziet dat IoT projecten veel van elkaar kunnen verschillen. Om altijd de beste oplossing aan uw klant te bieden is maatwerk vaak gewenst. Bij elk project moet er bijvoorbeeld gekozen worden tussen een gateway, router, PCB of een dongle. Maar wanneer kiest u voor welk device? ​​​​​​Als gespecialiseerde value added distributeur van 4G/5G Wireless WAN en IoT biedt Capestone i.s.m. Comgate IoT totaaloplossingen voor de implementatie van deze hardware en IoT connectiviteit voor allerlei use cases en verticals. Zo ook voor 4G USB dongles.

Bekijk onze 4G/5G dongles
Waar moet u op letten bij het selecteren van een 4G USB dongle?

Bij het kiezen van de juiste 4G USB dongle zijn er verschillende onderdelen waar u rekening mee dient te houden. Het is namelijk onjuist om te denken dat iedere 4G USB dongle zomaar in een device met USB poort kan en werkt. Het is belangrijk om op voorhand te weten;

  • Wat is de toepassing? Is het permanent internet voor IoT devices, of juist tijdelijk van aard? Of dient de dongle als 4G back-up voor een router of firewall?
  • Welke OS ondersteunt de 4G USB dongle? En is deze compatible met het apparaat waarin de dongle geplaatst gaat worden?
  • Is de 4G USB dongle eUICC compatible? Zo kunt u bijvoorbeeld remote het Comgate eSIM profiel wijzigen. Dit is erg handig bij grote deployments waarin u niet meer (makkelijk) de simkaart kunt swappen.
  • Wilt u informatie uit de dongle kunnen lezen? Hierbij kunt u denken aan signaalsterkte, uptime, etc.
  • Is de omgeving geschikt voor de dongle? Wordt deze bijvoorbeeld geplaatst in een robuuste industriële omgeving?
  • Moet de dongle beschikken over externe 4G connectoren? En zo ja, welke (SMA, TS9)?

Gaat u binnenkort starten met een project waar 4G dongels relevant kunnen zijn, en weet u niet zeker welk device u hier het best kan implementeren? Onze sales engineers denken graag met u mee!

Kom in contact
Capestone 4G & IoT dongle portfolio

Capestone distribueert het volledige 4G/5G Mobile Broadband (MBB) portfolio van Huawei en TCL (voorheen Alcatel) binnen Europa aan fabrikanten, system integrators, MSP’s, mobiele netwerk operators en telecom & ICT partners. Beide vendoren hebben een uitgebreide specialisatie in 4G USB dongles voor toepassingen zoals Connect Devices, Enterprise, Industrial IoT en Back-up.

Direct naar de webshop

Use cases Capestone 4G USB Dongles

​​​​​​4G Back-up voor routers en firewall

De TCL IK41 wordt veel toegepast door Internet Service Providers en MNO’s als 4G back-up voor de vaste internetverbinding. Denk hierbij aan het verbinden van een FortiGate firewall met het 4G netwerk zodat de klant altijd de beschikking heeft over een veilige, betrouwbare en redundante internetverbinding.

De 4G USB dongle ondersteunt de IoT connectiviteitsoplossingen gebaseerd op de eUICC standaarden van de GSMA, geleverd door dochteronderneming en IoT service provider Comgate. Hiermee heeft uw klant enerzijds de beschikking over alle drie de netwerken in Nederland en minimaal twee netwerken per land buiten Nederland. U ontvangt hierbij een connectivitity management platform en API’s voor verdere integratie in uw bedrijfsprocessen.

Connected devices

De markt van ‘Connected Devices’ groeit enorm hard binnen de afzetkanalen van Capestone en haar partners. Fabrikanten van routers, airco’s, e-bikes maar ook van printers worden massaal aangesloten op de slimme IoT oplossingen van Capestone en Comgate. Deze fabrikanten gebruiken niet alleen 4G IoT routers met embedded eSIM technologie, maar ook 4G USB dongles voor ‘instant internet’ voor hun apparaten wereldwijd. De Alcatel IK41 is hier uitermate geschikt voor.

Enterprise connectivity

Naast de IoT oplossingen voorzien 4G USB dongles ook mobiel internet in laptops voor zakelijke gebruikers en consumenten. De Huawei E3372 en TCL IK40 USB dongles leveren standaard LTE Cat.4 data connectiviteit en zijn eenvoudig te gebruiken. Plug de dongle in een laptop en u kunt overal gebruikmaken van 4G LTE internet.

Marketing ondersteuning voor partners

Wist u dat Capestone ook OEM & end-2-end branded / whitelabel oplossingen levert? Zo kunt u 4G/5G producten en diensten volledig onder eigen naam en huisstijl leveren aan uw klanten! Capestone faciliteert met haar vendoren producten onder eigen merknaam. Dit kan zowel op de hardware (logo op router, dongle, mifi), de bijgeleverde cloud management software als de IoT connectiviteit (portal, URL, APN, SIM-kaart) aangepast worden naar eigen wens.

Wilt u meer weten over onze white label mogelijkheden? Neem contact op met: marketing@capestone.com of bel naar 085 111 0838.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief