Altijd verbonden tot het 4G netwerk

Vorige week is officieel de zomertijd ingegaan. Voor veel Nederlanders is dit het startsignaal om weer op pad te gaan met de camper of caravan. Jaarlijks gaan ruim 550.000 huishoudens met een caravan of camper op vakantie in binnen- en/of buitenland. Deze voertuigen zijn tegenwoordig steeds geavanceerder uitgevoerd en geoptimaliseerd tot heuse vijfsterrenhotels op wielen. Wat hier natuurlijk niet in mag ontbreken is een snelle en stabiele internetverbinding. 

Capestone heeft al jarenlang ervaring in het leveren van mobiel internet voor voertuigen zoals; bussen en vrachtwagens. Maar wat u misschien nog niet wist is dat we ook maatwerkoplossingen bieden voor campers en caravans. Met een 4G/5G router of mifi, externe antenne en connectiviteit van Comgate kan er heel eenvoudig een internetverbinding gecreëerd worden. En is de wifi van de camping of satellietschotel niet meer nodig. Een uitgelegen kans om deze service als camper/caravan verkoper of verhuurder aan klanten te bieden. ​​​​​Zo kunt u uw klanten compleet ontzorgen en ervan verzekeren dat ze overal in Europa toegang kunnen hebben tot het internet! In dit Technology artikel brengen we u graag op de hoogte van de verschillende hardware en connectiviteitsopties voor mobiel internet voor campers en caravans. Ook geven we het woord aan Gerard Willems van De Greeff Caravan-Recreatie, specialisten in de verkoop van caravans en campers. Sinds kort zijn ze aan de slag gegaan met de mobiele internetoplossing van Capestone.

Kom in contact

4G/5G hardware voor voertuigen

Tot voor kort waren kampeerders toegewezen tot het gebruik van een satelliet schotel of de wifi van de camping. Maar dit biedt voor veel gebruikers niet de ideale oplossing. Een satelliet schotel heeft bijvoorbeeld hoge initiële kosten en moet altijd opnieuw geïnstalleerd worden bij aankomst van bestemming. De wifi van een camping daarentegen is vaak gratis of tegen een kleine vergoeding maar heeft niet altijd een hoge dekking of de gewenste snelheid. Met een 4G/5G internetoplossing zorgt Capestone ervoor dat kampeerders nooit meer afhankelijk zijn van slechte wifi op de camping en overal beschikken over een veilige internet verbinding.

4G/5G mifi of router

Om mobiel internet in een camper of caravan te realiseren kunt u kiezen voor een 4G/5G router of mifi. Met een mifi kunt u zeer eenvoudig een mobiele internetverbinding opzetten voor uw laptop of tablet. Wilt u er zeker van zijn dat u overal over een sterke en stabiele internetverbinding beschikt? Dan kunt u het beste kiezen voor een 4G/5G router met externe antenne. De 4G/5G routers van Capestone hebben over het algemeen een hogere up- en downloadsnelheid dan een mifi. Wilt u daarnaast ook een back-up verbinding hebben? Dan kunt u een dual sim router te kiezen. Als laatst is het van belang dat de routers voor voertuigen robuust en compact zijn en dat ze bestand zijn tegen trillingen en schokken. Capestone biedt voor deze toepassing routers van Teltonika Networks en Cradlepoint. Wanneer u kiest voor een router is het aan te raden om deze middels een DIN rail in het voertuig te monteren. Zo bent u ervan verzekerd dat de router niet gaat bewegen tijdens de reis.

Externe antenne

Om de verbinding beter op te vangen of te versterken kunt u een externe antenne gebruiken. Voor het gebruik in campers en caravans is een omni antenne aan te raden. Een groot voordeel van een 4G omni antenne is dat u altijd een internetsignaal opvangt, wanneer u niet precies weet waar het 4G signaal vandaan komt. De antenne verzendt en ontvangt signalen 360 graden rondom de antenne. Handig als u niet direct weet waar het signaal vandaan komt. Zeer geschikt voor voertuigen waarbij de locatie telkens wijzigt.

Wilt u meer weten over de voordelen en specificaties van de hardware? Of bent u op zoek naar maatwerk voor uw use case? Neem contact op met sales via 085 111 0838 of stuur een e-mail naar sales@capestone.com.

Lees meer over Omni antennes

Mobile broadband door heel Europa

Naast de bovengenoemde hardware heeft u ook een bijpassende data simkaart nodig. In samenwerking met zusterbedrijf Comgate bieden we verschillende proposities voor het gebruik in Nederland of Europa. Voor onze Mobile Broadband abonnementen werken we samen met verschillende netwerkproviders, gekenmerkt door hun hoge dekking en uptime. Omdat niet elke klant en IoT project hetzelfde is, zijn onze abonnementen schaalbaar en netwerkonafhankelijk voor meer flexibiliteit. De dekking kan per provider per land soms verschillen, daarom kan het ook aan te raden zijn om gebruik te maken van meerdere abonnementsvormen. Zo heeft u altijd de beste verbinding beschikbaar.

Om zorgeloos toegang tot het mobiele netwerk in Nederland te bieden is de “Comgate 4G/5G Echt Onbeperkt NL” simkaart ideaal. Dit abonnement biedt de hoogste datasnelheid beschikbaar in Nederland, zonder daglimiet. In plaats van een upgrade naar 5G is dit abonnement standaard 5G en backwards compatible met 4G. Zo bent u volledig voorbereid; 5G is dé oplossing van de toekomst.

Voor connectiviteit in Europa biedt Comgate verschillende dataplannen in samenwerking met KPN IoT of T-Mobile. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van connectiviteit in Europa? Ons sales team staat u graag te woord.

Kom in contact

Klant aan het woord

De Greeff uit Grave is een caravan-en recreatiebedrijf gespecialiseerd in de verkoop van caravans en campers. Inmiddels uitgegroeid tot één van de top 10-caravanbedrijven in Nederland. Dit jaar is De Greeff van start gegaan met de verkoop van mobiele internetoplossingen als extra dienstenpakket.

Gerard Willems, Aftersales & Parts manager bij De Greeff
“Om aan alle wensen van onze klant te voldoen zijn wij sinds kort gestart met het aanbieden van Teltonika 4G routers met een externe antenne en connectiviteit. Een van onze klanten was bijvoorbeeld op zoek naar een betere internetverbinding in zijn caravan om te kunnen werken. Hiervoor gaf de voorgaande router niet de gewenste resultaten; de wifi was traag en het ontvangst slecht. Als oplossing hebben we de Teltonika RUTX14 en Poynting 5 in 1 MIMO antenne voor de klant in de caravan gebouwd. Nu kan hij vanaf elke locatie zijn werk doen en zelfs Netflix of Youtube streamen.”
Gerard Willems, Aftersales & Parts manager bij De Greeff

Meer weten? Vraag het aan onze expert

Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. Of u nu technische ondersteuning zoekt voor uw Wireless Wan oplossing of algemene informatie over ons assortiment verlangt. Laat uw bericht achter en wij komen er spoedig op terug!

Direct contact
Service
Schrijf u in voor de nieuwsbrief