Toekomstbestendige oplossing voor de migratie van analoge verbindingen naar 4G

Als gespecialiseerde 4G/5G Wireless WAN & IoT distributeur is het onze missie om complexe technologie en oplossingen toegankelijk te maken voor onze partners en klanten. Altijd en overal internet waar u zich ook bevindt, wat de onderliggende oplossing ook dient te zijn, daar werken wij iedere dag aan!

Zo introduceren we ”PSTN to 4G Gateway®” van Capestone. Een unieke totaaloplossing voor de migratie van analoge verbindingen naar 4G. Operators en netwerkeigenaren gaan de komende jaren deze analoge netwerken uitfaseren om de overstap te maken naar alternatieven, zoals glasvezel. Capestone biedt daarentegen een migratie oplossing aan op basis van 4G. De Capestone “PSTN TO 4G GATEWAY®” bestaat uit een combinatie van hardware, software en IoT connectiviteitsoplossingen om analoge signalen te ontvangen, te converteren naar SIP om deze vervolgens te transporteren via een beveiligde 4G verbinding. Middels deze gateway krijgen bedrijven en organisaties een veilige, beproefde, redundante en toekomstbestendige totaaloplossing.

Ideaal aan het pakket is dat men maandelijkse betaalt in een abonnementsvorm. Gedurende de looptijd profiteren partners van service (SLA), garantie en expertise.

“PSTN to 4G Gateway®”

In Nederland en zeker ook binnen Europa bevinden zich nog veel Public Switched Telephone Network (PSTN) netwerken en verbindingen. Het analoge eindpunt van dit netwerk wordt gebruikt voor het verbinden van allerlei apparaten en machines. Deze verbindingen worden momenteel ingezet voor toepassingen in liften, slagbomen, hefbomen, alarmeringen en spraakverbindingen. Operators en netwerkeigenaren hebben aangekondigd de komende jaren steeds vaker deze netwerkdienst te beëindigen om de migratie naar glasvezel (zoals FttH) te maken. Capestone ziet een enorme kans voor partners omdat het niet voor alle locaties interessant is om een glasvezelverbinding aan te leggen, vanwege de hoge eenmalige aanlegkosten, de maandelijkse kosten of vanwege de locatie van het ISRA punt binnen een gebouw of kantoorlocatie.

De Capestone ”PSTN TO 4G GATEWAY®” biedt een oplossing voor vraagstukken omtrent migratie van analoge verbindingen naar nieuwe technologie. Met deze gateway zorgt Capestone ervoor dat de bestaande infrastructuur binnen een gebouw, bedrijfsverzamelpand of ander object zoveel mogelijk intact blijft. De migratie wordt zo eenvoudig mogelijk uitgevoerd en de daadwerkelijke eindgebruiker ervaart dezelfde kwalitatieve dienstverlening zoals men gewend is.

PSTN Gateway Jos Ouwerkerk

Totaaloplossing inclusief hardware, connectivity, service en beheer

De Capestone ”PSTN TO 4G GATEWAY®” is een All-in-one oplossing bestaande uit o.a.; een ingebouwde 4G IoT router, een ATA converter ontworpen om analoge apparaten op een IP-netwerk aan te sluiten, een geïntegreerde 4G externe antenne en beschikt over cloud management tools om de gehele oplossing remote te beheren.

Partners beschikken over een betrouwbare oplossing doordat de gateway wordt geleverd inclusief twee embedded IoT simkaarten. Bij de ingebruikname van de Capestone ”PSTN TO 4G GATEWAY®” wordt het telefoonnummer van de analoge lijn geporteerd naar de SIP Trunk. Dit betekent dat het telefoonnummer naar IP omgezet wordt, waardoor het verkeer getransporteerd kan worden over de 4G verbinding van de simkaarten.

PSTN to 4g gateway lift

​​​​Kansen in de markt

Tot op heden is er naast glasvezel nog geen alternatieve oplossing. “Veel PSTN verbindingen zullen in de komende jaren (vaak per regio) worden uitgefaseerd. Er zijn echter nog vele duizenden PSTN EV lijnen actief waar apparaten en systemen aanhangen die nog cruciaal zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan oude pinautomaten, alarmsystemen, spreek luistersystemen in liften, slagbomen, fax apparaten e.d. In veel gevallen zijn deze verbindingen nog steeds essentieel in de bedrijfsvoering, maar er is lang niet altijd een alternatieve verbinding voor handen. Capestone heeft specifiek voor deze situaties de PSTN to 4G gateway ontwikkeld die we gezamenlijk met onze partners in de komende maanden zullen gaan uitrollen. Een unieke dienst waarbij we onze kennis en ervaring op IoT, Wireless WAN en Telecommunicatie hebben gebundeld. Partners kunnen met deze dienst onderscheidend zijn in de markt door in te spelen op deze technologie’’, aldus Jos Ouwerkerk, Managing Director Capestone.

Wilt u meer informatie over de Capestone ”PSTN to 4G Gateway®” neem contact op met sales@capestone.nl, bekijk onze dienstbeschrijving. 

PSTN slagboom
Schrijf u in voor de nieuwsbrief