Hikvision en Capestone starten samenwerking voor het creëren van slimme draadloze oplossingen ter beveiliging van locaties en objecten.

In meerdere proces- en/of veiligheid gerelateerde installaties is een stabiele netwerkverbinding cruciaal en is een reguliere bedrade verbinding niet mogelijk. Bijvoorbeeld bij beveiligingscamera’s aan boord van transportvoertuigen of mobiele cameramasten waar nog geen bedrade netwerkverbindingen zijn aangelegd. Hikvision en Wireless Wan & IoT distributeur Capestone starten een partnership om ervoor te zorgen dat elke locatie voorzien kan worden van een stabiel draadloos netwerk, waardoor een stabiele en gegarandeerde continue beveiliging van een object of locatie nooit in het geding is. Deze samenwerking biedt partners volledige ondersteuning in branches zoals surveillance, transport en in de Industrie sector.

4G/5G draadloze WAN- & IoT-oplossingen i.c.m beveiligingscamera’s

In meerdere proces- en/ of veiligheid gerelateerde installaties en toepassingen is een reguliere internetverbinding via een netwerkconnector niet beschikbaar. Dit kan een uitdaging vormen voor zowel IoT-systeeminstallateurs als eindgebruikers. De 4G/5G routeroplossingen van Capestone zorgen ervoor dat klanten altijd een snelle en veilige toegang hebben tot het internet, ongeacht waar ze zijn. Bijvoorbeeld, als u een oplossing nodig heeft voor internet in de camper, dan is het beter als u een draadloze verbinding kunt gebruiken als back-up van de vaste internetverbinding. We waarborgen dat onze klanten overal ter wereld voorzien zijn van mobiele verbindingen. Onze mobiele internetoplossing bestaat uit een combinatie van een 4G/5G router, een SIM kaart en een antenne voor een betere ontvangst. Voor bepaalde situaties is een speciale oplossing voor connectiviteit vereist. Capestone werkt goed samen met Hikvision-apparaturen om de best verbonden oplossing te bieden. Op deze manier kan er een standalone oplossing geboden worden die niet afhankelijk is van reeds bestaande mobiele netwerken en die zelfs mobiel kan zijn.

Een goed voorbeeld hoe een camera oplossing van Hikvision en de 4G/5G routers van Capestone te gebruiken zijn, ziet u in onderstaande tekening. In deze tekening ziet u dat de beveiligingscamera’s aan boord van een transportwagen centraal beheerd kunnen worden door middel van een 4G router van Teltonika. Deze totaaloplossing zorgt ook voor dat locatie van de transportwagen te allen tijde live gecontroleerd kan worden en dat er in geval van nood op de Panic Button gedrukt kan worden.

Door het verbinden van een Panic Button en beveiligingscamera’s tot het internet, kunnen medewerkers op ieder moment veilig waarde transporteren naar de desbetreffende locatie.

4G- en 5G-oplossingen

Capestone biedt zowel 4G- als 5G-oplossingen die volledig zijn geïntegreerd met het Hikvision productportfolio. Zo hebben gebruikers altijd een snelle en veilige toegang tot het internet. Capestone is op dit moment de enige aanbieder van een compleet 5G router portfolio in Nederland voor diverse toepassingen, zoals 5G Fixed Wireless Access (FWA), 5G for Enterprises, primair internet voor zakelijke gebruikers, ondernemingen en publieke instellingen, of voor voertuigen, outdoor en kleine kantoren.

Verbinding met de Cloud

De stabiele 4G- of 5G-verbinding die overal beschikbaar is, zelfs op het platteland, zorgt voor eenvoudige dataoverdracht van belangrijke (beeld)informatie naar de cloud. Nieuwe technologieën zoals AI, Edge Computing en Machine Learning zorgen er daarnaast voor dat 4G/5G routers slimmer worden, waardoor verzamelde data via een IoT-sim veilig naar een private, hybride of publieke cloud kan worden gestuurd.

Technology Partnership

Hikvision is een wereldwijd toonaangevende leverancier van IoT-oplossingen met video als kerncompetentie. Het bedrijf  is van mening dat nauwe samenwerking met een ecosysteem van partners nodig is om innovatie en ontwikkeling in de beveiligingsindustrie verder te versnellen en tegelijkertijd maximale waarde voor klanten te waarborgen. Rolf van den Hoek, Business Development Manager Industrie, Transport en Fire Prevention bij Hikvision Benelux: “Met onze samenwerking met Capestone versterken we elkaar binnen verschillende industrieën. Wanneer wij onze camera’s en/of warmtebeeld camera’s adviseren op locaties zonder (beschikbare) infrastructuur of bij mobiele objecten en/of voertuigen, biedt het producten- en dienstenportfolio, de kennis en het juiste advies van Capestone uitkomst voor een goed werkende totaaloplossing”. De producten en diensten zijn complementaire. Partners zullen vanuit beiden bedrijven ondersteunt worden in het invullen van de klantbehoefte. “Gezamenlijk kunnen we het partnerkaneel volledig ondersteunen in projecten waarbij een draadloze mobiele internetverbinding een vereiste is voor de beveiliging van een locatie of object op afstand”, aldus Barbara Mulder Marketing Director.

Interesse

Voor meer informatie over uw vraagstukken rondom 4G/5G draadloze WAN oplossingen i.c.m. camera beveiliging kunt u contact opnemen met ons sales team.

Kom in contact
Schrijf u in voor de nieuwsbrief