Veelzijdige rugzak combineert snel, veilig en stabiel 4G-internet met live videocodering

Om bedrijven en industrieën te helpen transformeren in een steeds meer op video gerichte wereld, introduceren Capestone en softwareleverancier voor video-oplossingen Tradecast de ‘Live2Go streaming backpack’, een alles-in-één mobiele live streaming setup waarmee overal ter wereld live kan worden uitgezonden. De rugzak combineert de 4G mobiele internet router van Capestone met de Tradecast Live Streaming Engine tot een plug-and-play oplossing voor het opzetten van een live video verbinding op een zelf te beheren online video omgeving. Het product wordt geïntroduceerd op de komende Hannover Messe, vanaf 17 april 2023.

Kom in contact met onze Sales engineers

Live2Go streaming Backpack

De ‘Live2Go streaming Backpack’ bevat alle elementen die nodig zijn voor mobiele streaming van hoge kwaliteit vanaf elke locatie. Van boardrooms tot bouwplaatsen, overal waar 4G/5G mobiele netwerkdekking beschikbaar is. De rugzak is uitgerust met 2 simkaarten voor een veilige en redundante verbinding. Deze totaaloplossing bevat een stabiele internetverbinding mogelijk gemaakt via 4G -powered by Capestone – evenals een AWS Elemental Link voor high-definition (HD) videostreaming en een batterij met hoge capaciteit voor maximaal 6 uur mobiel live streamen.

Het live videosignaal gegenereerd door de Live2Go streaming Backpack kan eenvoudig worden geïntegreerd in een bestaande website of gehost worden op een zelfbeheerde online video-omgeving, mogelijk gemaakt door de online videotechnologie van Tradecast.

“Als gespecialiseerde distributeur van 4G/5G-oplossingen zijn we zeer verheugd om deze alles-in-één aan te bieden oplossing met Tradecast. De 4G-router van Teltonika Networks die in de rugzak zit, zorgt voor een snelle, veilige en betrouwbare verbinding en de twee gelijktijdig werkende LTE CAT 6-modems kunnen snelheden tot 600 Mbps bieden met een load balancing-functie. Dit betekent dat er minder vertraging is, terwijl je er altijd bent verbonden met een actief netwerk. De Live2Go-streamingrugzak is speciaal ontworpen ontwikkeld om makers te ontzorgen en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar videocontent”, zegt Jos Ouwerkerk, CEO Capestone.

 

Topology: Tradecast gebruikt de Teltonika RUTX12 + Bondix S.A.NE

Topology Teltonika: Tradecast & Capestone

Yillmaz Schoen, oprichter van Tradecast: “Wij geloven sterk in gebruiksvriendelijke toepassingen voor complexe video-oplossingen, dus om samen met Capestone deze plug-and-play live streaming rugzak aan te kunnen bieden was een perfecte stap. Bij alle video-oplossingen die wij leveren – of het nu gaat om een interactieve videospeler of een eigen video distributieplatform – zijn gebruiksgemak en volledige controle belangrijke aspecten. De Live2Go streaming Backpack combineert alles wat het Tradecast Video Management System zo’n geweldig platform voor live streaming maakt met de technische mogelijkheden van Capestone. Ik ben erg verheugd om deze oplossing op de Hannover Messe te demonstreren en alle manieren te ontdekken waarop het kan worden toegepast in industrieën over de hele wereld.”

Pre-orders van de Live2Go streaming Backpack kunnen op de Hannover Messe worden gedaan 17 t/m 21 april. U kunt Capestone en Tradecast vinden op de Hannover Messe op het NL Innovation Square in Hal 17.

Over Tradecast
Tradecast is een aanbieder van software voor video-oplossingen, gevestigd in Nederland. Het kernproduct van Tradecast is het Tradecast Video Management System (VMS), waarmee gebruikers vanuit één browsertabblad hun volledige videostrategie kunnen beheren en laten groeien. Het VMS kan video-inhoud hosten, distribueren, te gelde maken en analyseren, allemaal zonder de controle over het publiek te verliezen.

Andere Capestone nieuwsberichten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief