Als antwoord op toenemende vraag naar privaten netwerken

Capestone kondigt vandaag zijn uitbreiding met een nieuwe divisie Private 4G/5G Networks aan en geeft hiermee antwoord op toenemende vraag naar privaten netwerken. De divisie zal geleid worden door Cris van Dalen die per 1 mei is gestart bij Capestone. Als leidende gespecialiseerde distributeur en service provider van 4G/5G & IoT networks in Europe kan het bedrijf zijn ruim 1000 EMEA channel partners nog beter van dienst zijn door dit complete aanbod. Bedrijven krijgen met private 4G/5G oplossingen nog meer controle over de gebruikers, dataverkeer en de apparaten op het netwerk. Dit biedt kansen voor onder andere de evenement branche, bouwplaatsen, industrieën, warehousing en gezondheidszorg.

Kom in contact met onze Private LTE/5G Sales engineers

Onderscheiden & compleet aanbod

Voor het aanbieden van 4G/5G private mobile network oplossingen gaat Capestone een samenwerking aan met internationale netwerkinfrastructuur leverancier Commscope en zal de huidige samenwerking met Cradlepoint, onderdeel van Ericsson, verder worden uitgebreid. “Het aanbod naar onze partners toe bestaat uit hardware, netwerkdesign, installatie en service level agreements middels ons eigen Network Operation Center. Voor installaties on site hebben we een samenwerkingsovereenkomst met VolkerWessel Telecom gesloten. Onze partners profiteren zoals ze gewend zijn van korte lijnen, onze technische en commerciële expertise en volledige support op zowel hardware als connectiviteit. Ook kunnen ze zich met ons gehele portfolio goed onderscheiden. Daar waar een wifi netwerk voor bepaalde use cases niet toereikend is door capaciteit, security, latency en coverage biedt Private 4G/5G uitkomst. Een divisie die complementair is aan ons huidig aanbod en in een groeimarkt zit”, aldus Jos Ouwerkerk CEO Capestone.

Uitbreiding team met Cris van Dalen

Capestone heeft Cris van Dalen aangetrokken om de divisie Private 4G/5G Networks te Leiden. Cris is werkzaam geweest bij o.a. RadioAccess, Koning & Hartman en Cellnex. Met Cris van Dalen aan boord kan deze divisie succesvol groeien door zijn expertise en zijn netwerk. “In een wereld waar data een steeds grotere rol speelt en waar mobiele data steeds vaker de standaard is kan een stabiel en betrouwbaar netwerk niet ontbreken. Private 4G en 5G netwerken zullen hierin een groter aandeel nemen, vooral daar waar de vraag naar de hoeveelheid data groot is of waar de beschikbaarheid essentieel is voor de (bedrijfs)processen. Doordat eind dit jaar spectrum beschikbaar komt in de 3,5GHz band kunnen in Nederland 5G netwerken uitgerold worden die voldoen aan de gevraagde specificaties. Hierdoor zullen de use cases enorm gaan toenemen. Ik kijk er dan ook naar uit om onze partners te ondersteunen in (sales)gesprekken, maar ook bij het uitwerken van de mogelijke oplossing, het maken van designs en het monitoren via ons NOC. Capestone biedt vanaf nu alle bouwstenen voor een omgeving waar (mobiele) communicatie onmisbaar is en betrouwbaar moet zijn”, aldus Cris van Dalen.

De architectuur van een private mobile netwerk heeft een aantal overeenkomsten met publieke mobiele netwerken en WiFi-netwerken maar ook een aantal aanzienlijke verschillen. Zo zijn er 4G/5G Access Points, ook wel eNodeB (4G LTE) of gNodeB (5G New Radio) basestations genoemd, die zorgen voor de indoor- of outdoor dekking door een 4G LTE / 5G signaal uit te zenden welke ontvangen wordt door de apparaten binnen het netwerk. Deze Radio Points zijn virtueel en softwarematig aan elkaar gekoppeld en gedragen zich als 1 volledig netwerk zodat gebruikers geen call drops ervaren als zijn met hun mobiele devices door het pand lopen. Alle 5G Indoor en Outdoor Radio Points zijn via een Ethernet LAN verbinding gekoppeld aan Baseband Controllers. Een Baseband Controller is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle basebandprocessen en planning, en coördineert de zender- en ontvanger functies voor alle radiopunten. De Baseband Controller is vervolgens gekoppeld aan een internetverbinding voor connectie met het Private Core Network.

Lees meer over Private 4G / 5G netwerken hier.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief