5G All-In One Camper oplossing

Jaarlijks gaan ruim 550.000 huishoudens met een caravan of camper op vakantie in binnen- en/of buitenland. Deze voertuigen zijn tegenwoordig steeds geavanceerder uitgevoerd en geoptimaliseerd tot heuse vijfsterrenhotels op wielen. Wat hier natuurlijk niet in mag ontbreken is een snelle en stabiele internetverbinding. Capestone heeft al jarenlang ervaring in het leveren van mobiel internet voor voertuigen zoals; bussen en vrachtwagens. Ook voor campers bieden we maatwerkoplossingen zodat men nooit meer afhankelijk is van slechte Wifi op de camping en overal beschikt over een veilige internet verbinding.

Business challenge 

Capestone krijgt steeds vaker de vraag om connectiviteitsvraagstukken in te vullen voor mobiel internet in campers. Deze use case beschrijft het alternatief voor een satellietschotel bovenop de camper. Belangrijkste vereisten vanuit de eindgebruiker voor deze oplossing waren de betaalbaarheid van de totaaloplossing, het gebruik in Europa en dat de oplossing niet te veel ruimte zou innemen. Als gespecialiseerde Wireless Wan en IoT distributeur adviseerde Capestone een 5G router i.c.m. antenne voor beter ontvangst. Om de gebruiksvriendelijkheid te garanderen is de oplossing volledig voor geconfigureerd aangeboden. Door middel van het plaatsen van twee simkaarten in de router wordt er 24/7 uptime gegarandeerd. De router maakt hierbij gebruik van failover, wat wil zeggen dat deze automatisch van provider wisselt zodra de verbinding van de ene provider wegvalt. Zo kan de router zelfs een verbinding behouden bij een instabiel mobiel netwerk.

Solution

Aan de hand van de gebruikersbehoefte heeft Capestone een passende 5G camper bundel samengesteld. De bundel bestaat uit; de zeer compacte Peplink Transit 5G router, Poynting 5-in-1 dak antenne en twee simkaarten. De eerste simkaart is de Echt Onbeperkt van T-Mobile, de tweede simkaart is van KPN. De router stapelt de bandbreedte van alle WAN-verbindingen in een netwerk met extra hoge snelheid, betrouwbaarheid en hoge veiligheid. De montage van deze oplossing kon eenvoudig uitgevoerd worden. Zo is de compacte 5G router gemonteerd in de camper en de Poynting antenne op het dak geplaatst.

Deze 5G All-In One camper oplossing biedt mobiel internet op elke locatie in Nederland en Europa. Ideaal om het weer in de gaten te houden, de volgende bestemming op te zoeken, voor het kijken van Netflix en om onderweg te kunnen werken zoals men dit op kantoor gewend is. Vanuit Nederland of andere landen in Europa kan men tevens online verbonden blijven met het thuisfront.

Eenmalige set-up

De eenmalige set-up is een groot voordeel van de mobiele internetoplossing ten opzichte van een satellietschotel oplossing. Zo moet u met een satellietschotel op iedere locatie opnieuw de schotel op de camper plaatsen en afstellen. Bij de All-In One 5G oplossing stelt u eenmalig de router, simkaart en antenne in, om vervolgens de montage uit te voeren. Gebruikers van deze totaaloplossing zijn nooit meer  afhankelijk van de Wifi op een camping. Zo kunt u gaan en staan waar u wilt, zonder u zorgen te maken over de internetverbinding.

Onze partners

Stefan Hoeven
Schrijf u in voor de nieuwsbrief